Mit tegyek, ha teljesen kiüresedtem?
Nincsenek szeretteim, barátaim. Családtagok vannak, anyám, apám, de velük semleges a kapcsolatom. Ha tehetem nem beszélek velük, nem érdeklődök utánuk. Sajnos van ilyen, “ember fóbiám” és hát nagyon nem tudok mit tenni ellene. Sok mindenben korlátoz ez, többek közt a házból való nappali kimozdulást. Társaságba nem járok önszántamból, viszont szeretnék, de ha bele keveredek egybe, folyamatosan bántva érzem magam, hogy itt vagyok egy társaságba, és mégsem érzem magam társaságba. Kirekesztve és szánalmasnak érzem magam, ezért inkább kerülöm, de a vágy erős, mert hát ember vagyok. Tudom ez elég komplex. Már valahogy az életet is unom. Nincs semmi ami maradásra kényszerítene. Már mindent megpróbáltam ami tőlem telik. Olyan “jó” gyógymódokhoz nem jutok mivel semmilyen ismertségi köröm sincs, és amikor lett is volna rá esélyem, hogy szerezzek magamnak valamit, az illető meggondolta magát, mivel hát… nem vagyok egy olyan érdekes ember akivel lehet időt tölteni. Mondanom se kell, hogy ez eléggé gyomor szájon vágott és még jobban elvette a kedvem az élettől. Megértem, mert hát egy üres embertől senki se jön lázba, de akkor is rossz érzés.
Viszont akkor mit csináljak? Unatkozzak és forduljak magamba életem végéig? Az még nagyon sok idő, 20 éves vagyok!
3-as, ezzel pont nem segítesz, az idelökött dumád egyike a legkárosabbaknak, amit olyan valakinek mondhatsz, aki éppen segítséget kér.
Kérdező, erős a gyanúm, hogy szociális szorongásod van, keress fel egy pszichológust. Én is ezzel vagyok diagnosztizálva, nem egyszerű vele az élet, de javítható, kitartást!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!