Nincsenek szeretteim, barátaim. Családtagok vannak, anyám, apám, de velük semleges a kapcsolatom. Ha tehetem nem beszélek velük, nem érdeklődök utánuk. Sajnos van ilyen, “ember fóbiám” és hát nagyon nem tudok mit tenni ellene. Sok mindenben korlátoz ez, többek közt a házból való nappali kimozdulást. Társaságba nem járok önszántamból, viszont szeretnék, de ha bele keveredek egybe, folyamatosan bántva érzem magam, hogy itt vagyok egy társaságba, és mégsem érzem magam társaságba. Kirekesztve és szánalmasnak érzem magam, ezért inkább kerülöm, de a vágy erős, mert hát ember vagyok. Tudom ez elég komplex. Már valahogy az életet is unom. Nincs semmi ami maradásra kényszerítene. Már mindent megpróbáltam ami tőlem telik. Olyan “jó” gyógymódokhoz nem jutok mivel semmilyen ismertségi köröm sincs, és amikor lett is volna rá esélyem, hogy szerezzek magamnak valamit, az illető meggondolta magát, mivel hát… nem vagyok egy olyan érdekes ember akivel lehet időt tölteni. Mondanom se kell, hogy ez eléggé gyomor szájon vágott és még jobban elvette a kedvem az élettől. Megértem, mert hát egy üres embertől senki se jön lázba, de akkor is rossz érzés.
Viszont akkor mit csináljak? Unatkozzak és forduljak magamba életem végéig? Az még nagyon sok idő, 20 éves vagyok!
Amúgy meg miből veszed, hogy egészséges vagyok akár testileg, akár mentálisan?
2022. jan. 1. 23:49
12/22 anonim válasza:
Mégis, mit gondolsz, azok a szerencsétlenek ott milyen neveltetésben részesülnek, ott mindenkinek anyja, apja jól bánik a gyerekeivel? Tudomásul kell venni, hogy megesik az ilyesmi, túl kell lépni rajta és arra koncentrálni, ami jó és szép, azt öntözni, nevelni a lélekben és a környezetben. Mindenki azt aratja, amit vet.
2022. jan. 1. 23:52
13/22 A kérdező kommentje:
Ott egyenlően szegény mindenki. Könnyű nem megőrülni, mert ha átmész a szomszédba ugyanúgy él a szomszéd is.
2022. jan. 1. 23:58
14/22 A kérdező kommentje:
Nincs ami jó, nincs ami szép már. Nincs mit öntözni.
2022. jan. 2. 00:00
15/22 anonim válasza:
Jaj szóval te azért nem tudsz örülni annak, amid van, mert látod a szomszédot, hogy annak több van? Kit érdekel az ilyesmi? Kevés dologgal is lehet boldogan élni. A boldogság titka az ember belsejében van: https://www.youtube.com/watch?v=oP4nM0GLZUo Ott is vannak gazdagok, ez egy nyomornegyed, ott is élnek szép villákban nagy autókkal luxusban sokan. Őket ez nem érdekli, mert tudják, hogy ők lehet, hogy boldogabbak ott a putrikban, mint az olyan nyavalygók, mint te a szép lakásokban.
2022. jan. 2. 00:05
16/22 A kérdező kommentje:
Nem azért nem vagyok vidám, mert másnak több van, mint nekem. Istenem… Arról, hogy ott könnyebben találsz hozzád hasonló embereket, akikkel megtudjátok érteni egymást.
2022. jan. 2. 00:15
17/22 anonim válasza:
Keress magadnak is itt vannak mindenféle emberek, ebben az országban, de ha nem keresel, akkor soha nem fogsz találni senkit. Ha valaki nem tetszik, ne időzz sokat vele, lépj túl rajta és menj tovább, egészen addig kell bolyonganod, amíg rá nem lelsz a hozzád való emberre, emberekre. A magyar népmesék is erre tanítják a gyerekeket, hogy bátran el kell indulni az életbe, a világba és lehet, hogy sokat kell menni, sok problémát meg kell oldani ahhoz, hogy elérjenek a céljukhoz az Óperenciás tengeren túl az Üveghegyen is messzebb. Olvasgass vagy nézz magyar népmeséket, úgy látszik ez kimaradt az életedből.
2022. jan. 2. 00:20
18/22 A kérdező kommentje:
Feladom, ezt te sose érted meg. Sajnálatos dolog ez, hogy te ilyen szűk látó körű vagy. Hány éves vagy?
2022. jan. 2. 00:25
19/22 anonim válasza:
Egyszerűen nem hiányzik a kioktatás az anyagi jólétről, amikor a mentális egészségről kérdeztek. Egy felszínes senki vagy lapos életcélokkal! Nyomd el magad!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!