Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A borderline/skizofrénia...

A borderline/skizofrénia miben nyilvánul meg?

Figyelt kérdés
Fél éve OCD-vel diagnoztizáltak, és azóta borzasztóan szorongok attól, hogy esetleg skizofrém vagy borderlineos leszek/vagyok. Több félelmem/kényszergondolatom is van ennél, de ezektől is nagyon tartok. Lehet hogy azért is, mert Anafranilt szedek most 75 mg-ot, és a mellékhatásai között van az agresszivitás/hallucináció is, és ez vonzotta be vagy nem tudom. Alapból jobban érzem magam a gyógyszer óta, de mintha kicsit betompultak volna az érzéseim, vagy félel hogy elmúlik a barátaim/családtagjaim felé érzett szeretetem.

2022. jan. 1. 19:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd el a dsm 5 skizo es border reszet ha passzol akkor beszelj a terapoddal
2022. jan. 1. 19:37
 2/16 anonim ***** válasza:
Borderlineosként én folyamatos magányt éreztem, hiába volt sok barátom, meg a család.
2022. jan. 1. 19:39
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Bordiként én reggel mindenkit fel tudnék rúgni aki hozzám szól, nagyon sok ember idegesít, szeretek kötekedni. Bipoláris is vagyok, a hullámvasút effektus is befigyel. Az tény, hogy engem tompított az antidepi, majdnem rá ment a párkapcsolatom is, mert szexuális vágyam sem volt.
2022. jan. 1. 19:43
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

se borderline, se skizo nem leszel.

ez nem olyan, hogy arra gondolok és az leszel.

ocd-re ez az egyik legjobb gyógyszer, anno én is ezt szedtem te nagyon megnőtt tőle az étvágyam és állandóan ettem, ezért váltanom kellett, pedig akkor voltam ocd szempontjából a legjobbn

2022. jan. 1. 20:34
 5/16 A kérdező kommentje:
#4 Akkor ez is egy kenyszergondolat lenne? Van egy masodunokatesom aki az, es borzasztoan felek, hogy ugy fogom vegezni, mint o. Lehet csak megerositest vartam, hogy valaki ezt elmondja nekem sajnos ez is jellemzo ram, de borzasztoan tudok szorongani a dolgokon. Neked bevalt a gyogyszer vagy mi segitett?
2022. jan. 1. 20:39
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak kényszergondolat. A bordi kialakul általában gyerekkortól, csak akkor még gyereket nem diagnosztizálnak. Ez nem úgy működik hogy beképzeled, és azzá válsz. 3#.
2022. jan. 1. 20:41
 7/16 A kérdező kommentje:
*Marmint borderlineos bocsi
2022. jan. 1. 20:41
 8/16 anonim ***** válasza:

ez kényszergondolat, ettől csak szorongsz, gondolom ezt észrevetted.

mint pl. anorexiás sem leszel ha bebeszéled magadnak vagy depressziós sem.

ez a kettő ugyanolyan pszichés zavar, mint a fentebbiek.

nekem ez bevált, de írtam, hogy sajnos nagyon meghíztam tőle, máig ezzel szenvedek, hogy lefogyjak.

meg kongitív-terápia is jó erre, tb alapon azt hiszem a semmelweis pszichoterápiás részlegén foglalkoznak ezzel

2022. jan. 1. 20:42
 9/16 A kérdező kommentje:
#8 En alapbol tulsulyos vagyok, de miota szedem 10 kg-ot fogytam majdnem. Te azota jobban vagy? Ram inkabb a pure/harm OCD jellemzo kompulziv cselekedeteim alig vannak.
2022. jan. 1. 20:45
 10/16 anonim ***** válasza:

hát, amióta leálltam vele és mást kezdtem el szedni rosszabb lett, de kevésbé mielőtt nem szedtem semmit.

nekem sajnos mindkettő van.

2022. jan. 1. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!