Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak, ha kóros...

Mit csináljak, ha kóros gyűjtögető vagyok?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, hogy a ruháimat kórosan gyűjtöm, nagyon sok ruhám van, és sokszor kényszeresen vásárolok, például ezen a héten vettem két télikabátot, pedig már öt télikabátom volt a szekrényemben.

Mindig minden ruhából több méretem van, és képtelen vagyok szelektálni, mert sokszor attól félek, hogy esetleg a jövőben elszegényedek, és nem lesz pénzem ruhát venni.

Mit tudnék tenni, hogy ezt legyőzzem?

2021. dec. 29. 20:51
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Most panaszkodsz Száli vagy dicsekszel ??
2021. dec. 29. 20:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Legközelebb, ha meglátsz valamit, ami kell, először is gondolkozz el rajta, hogy valóban szeretnéd-e

Majd azon, hogy szükséged van-e rá

Majd ha mindkettőre igen a válasz (utóbbira ezek alapján nehezebben fogsz őszinte igent mondani), hagyd ott a boltban, és ha másnap is úgy érzed, akkor vedd meg

Egyébként időnként érdemes benézni a szekrénybe, és az alapján szelektálni, volt-e rajtad az utóbbi egy évben (ez alól kivétel a rendkívül elegáns öltözet). Ha nem, lehet eladni. Ehhez viszont keress egy barátot, mert egyedül aligha fogsz tudni megválni a szeretett, de nem hordott ruháidtól

2022. jan. 11. 02:06
 3/5 anonim ***** válasza:
*ha másnap is úgy érzed, CSAK akkor vedd meg
2022. jan. 11. 02:07
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológus. Azt kellene feltárni, hogy MIÉRT gyűjtögetsz? Önmagában, ha abbahagyod a gyűjtögetést, az nem feltétlenül fog segíteni.

Persze készülj fel rá, hogy lehet nála hagysz egy rakás pénzt és semmi sem fog változni. Ezek sokszor olyanok, mint valami legálisan működő piócák.

2022. jan. 16. 08:03
 5/5 anonim ***** válasza:
Keress fel egy pszichológust.
2022. máj. 24. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!