Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon erősen késztetést...

Nagyon erősen késztetést érzek az öngyilkosságra. Mit tegyek ha romokban az életem és kilátástalan helyzetbe kerültem?

Figyelt kérdés
Már csak az tart itt hogy félek, nem fog sikerülni és csalódást okozok mindenkinek a próbálkozással,de le fogom győzni ezt a félelmet is, kitalálok valami biztos módszert és meg van oldva. :)

2021. dec. 27. 23:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
45%
Mentél pszichiáterhez? A depresszió aztán minden, csak nem kilátástalan. Gyógyszerrel egyszerűen kezelhető. Hogyha még pszichoterápia is van, az már a hab a tortán.
2021. dec. 28. 01:14
 12/17 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy én normálisnak tartom a "depressziót". Úgy értem hogy szerintem ez nem egy betegség, csak elkezdtem tisztán látni, az emberek szerintem nem látják tisztán hogy mi van körülöttük és azért tudnak boldogak lenni. De én megértem őket mert én is csak most ébredtem rá hogy semmi értelme az életnek.
2021. dec. 28. 01:19
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Jól érzed magad így vagy nem? Nem. Segíthet a gyógyszer azon, hogy jobban érezd magad? Igen. Gondolhatod, hogy nem a boldogtalanság a földi lét normálállapota! Annak semmi értelme nem lenne, akkor minek van élet? Tekintettel arra, hogy van, aki képes a boldogságra (Magyarország pont nem a legjobb példa, de még itt is, máshol meg sokkal inkább), nyugodtan elhiheted, hogy a természetadta normálállapot a boldogság. És ha a te szervezetedben az ingerületátvivő anyagok hiányos működése miatt ez nem így van, akkor tegyél meg annyit, mondjuk, ha városban laksz, 15 percet, hogy elsétálsz a pszichiátriai szakrendelésre, és további 15 perc múlva egy recepttel távozol. Ha mázlid van, akkor rögtön az első bejön, ha nincs mázlid, akkor ezt a 2x15 percet még egyszer-kétszer meg kell ismételni, hogy belőjék a számodra optimális tablettát, és láss csodát - egyszercsak képes leszel úgy látni a világot, hogy az élet egy kellemes és értelmes dolog. Ennyit kell magadért megtenni - esetleg kérj hozzá segítséget egy rokon, jóismerős személyében, aki elkísér.
2021. dec. 28. 01:34
 14/17 anonim ***** válasza:
52%
Hány éves vagy?
2021. dec. 28. 09:01
 15/17 anonim ***** válasza:
16%

Egy tipp: keress szellemi megoldást, megküzdési stratégiát. A hit segíthet, nekem pl. segített a kilátástalanságból kijutni.

Miért kerülnél utcára?

2021. dec. 28. 18:16
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

"az emberek szerintem nem látják tisztán hogy mi van körülöttük és azért tudnak boldogak lenni"

Nem, ez az emberi lények természetes szellemi védő mechanizmusa, hogy nem gondolnak folyton a rossz, akár borzasztó, felfoghatatlan és elfogadhatatlan dolgokra. Egyszerűen ez kell a túléléshez. Ettől még tudják, hogy vannak. De csak akkor érhetünk el és tehetünk jó dolgokat, ha azokra gondolunk, nem folyton a rosszra. Amit most érzel, az egy átmeneti rossz hangulat, amikor a rossz dolgokra koncentrálsz. Ne ez legyen a normális, és törekedj arra, hogy elmúljon! Akár magadtól, akár élmények/emberek hatására, vagy mint fent mondták, akár gyógyszerekkel is.

Amit szoktam javasolni: barátkozz, tölts több időt társaságban. A legnagyobb örömöket más emberek okozhatják.

2021. dec. 28. 20:26
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és persze, elmesélheted konkrétan is, mit érzel leküzdhetetlen problémáknak. Akár itt, akár privátban. Már az elmesélés is egy megkönnyebbülés, és segíthetünk abban, hogy kevésbé lásd nehéznek, vagy akár tippeket a kiútra.
2021. dec. 28. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!