Nem tudok ellazulni a kapcsolatban. Melyik típusba sorolható a kötődési stílusom? (Ennek a zavara lehet a próbléma hátterében?)
Mintha en irtam volna ezt. Minden egyes szo igaz ram is, kiveve a parkapcsolat.
Nalam egyertelmeuen elkerulo kotodesi minta van. Erdemes elolvasni Orvos-Toth Noemi: Orokolt sors c. konyvet, nagyon jol megragadja ezt is.
Az hogy reflektálsz a saját lelki állapotodon és önmagadon belül folytatsz elmzést óriási dolog. Ezt a kellemetlen érzést nagyon könnyű és csábító kiszervezni másokra, hogy most azért érzem magam rosszul mert kívül ez vagy az zajlik pedig valójában csak látod a különbséget aközött aki vagy és aki lenni szeretnél/mutatod magad. Ez a kellemetlen érzés magadban jelzés értékű. Figyelj rá, kezd el kutatni hogy honnan jön. De ne úgy hogy - AHA kellemetlenség! Végre! Most meg tudom mi az okod és örökre leszámolok veled! - ez inkább olyan mint egy félreértésből fakadó túszdráma. Először mindenki követel, ritkán beszéltek, minden nagyon feszült. Szép lassan el kezdesz érdeklődni hogy mi a célja. Miért hiszi azt hogy a túszejtés közelebb viszi a céljához. Tényleg megpróbálod a túszejtő szemszögéből nézni, javasolsz alternatív megoldásokat amit elkezdtek együtt kipróbálni. Ez így leírva nagyon skizónak hangzik, de szerintem érteni fogod, biztos foglalkozol lélektannal ha ennyire éretten látod magadban ezeket a folyamatokat.
Láthatod, hogy ha kiszervezed másokra a rossz érzést akkor csak annyi történik hogy mielőtt meg tudnád beszélni magaddal a dolgot, előtte van egy baromi kellemetlen portás aki a földi isten és rajta keresztül tudsz csal beljebb jutni. Nagyon örülök neked, hogy ezzel nem nehezíted a saját magad és környezeted életét, ha valami ez biztos erény.
Sok szerencsét!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!