Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha fiatalon vesztettétek...

Ha fiatalon vesztettétek volna el a családotokat,ti is elgondolkodnátok az öngyilkosságon?

Figyelt kérdés

2021. dec. 25. 18:39
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
79%
12 éves voltam, amikor anyámék autóbalesetben meghaltak. Én és a nővérem a nagyszülőkhöz kerültünk. Láttam a nővéremen, hogy ő nehezebben viseli az egészet, fiatalabb létemre nekem kellett támogatnom őt lelkileg. Próbáltam mindent megtenni, amit csak tudok, azonban ő soha nem tudott túllépni, ezért 4 évvel anyumék balesete után felakasztotta magát. Egyedül maradtam 16 évesen, bár ott voltak továbbra is a nagyszülők, de az nem ugyanaz volt. Megfordult az öngyilkosság a fejemben, igen. Eljátszottam a gondolattal, sőt, fel is álltam a székre, amire nővérem is, nyakamba tettem a kötelet, mert érezni akartam, hogy mit érzett halála előtt közvetlen. Nem tetszett, amit akkor éreztem, ezért elhatároztam, hogy megtanulok küzdeni. Nagyon hamar felnőtté válik ilyenkor az ember, a túlélés érdekében kell is. 13 év telt el azóta, és a mai napig küzdök, megyek előre. Soha nem fogom elfelejteni őket, és a történtek súlya örökké rajtam lesz, de magam miatt és a környezetem miatt nem hagyhatom el magam, nem tehetem meg, hogy lemondok az álmaimról, a vágyaimról.
2021. dec. 25. 20:10
 22/27 A kérdező kommentje:
Jelenleg is azon gondolkozok mi a leggyorsabb és kevésbé fájdalmas módszer..
2021. dec. 25. 20:24
 23/27 anonim ***** válasza:
22%

Ha ennyire rossz a hangulatod a Karácsonyi ünnep nélkülözése végett akkor feküdj le aludni. ha nem megy az alvás mert annyit agyalsz, hogy milyen igazságtalan az életed akkor igyál valami töményet aztán fogmosás és alvás... Aludd végig a Karácsonyt!

Fogadd el, hogy neked ilyen Karácsony jutott. Idén már nem lesz jobb. Jövőre ilyenkorra meg szerezz barátokat akikkel együtt karácsonyozhatsz, három nap az évből, nehogy már egy felnőtt ember ne tudja végig szenvedés nélkül eltölteni ezt a három napot.

Sokkal elszomorítóbb, hogy öngyilkos akarsz lenni mint az, hogy meghaltak a családtagjaid, ezt max te nem látod.

Nem tartozik ránk, hogy mit össze nem tudsz szenvedni.

Ne azon töprengj, hogy hogyan űzd meg az életed hanem azzal, hogy hogyan tedd jobbá, hogy élvezd, s ne szenvedj!

2021. dec. 25. 21:06
 24/27 anonim ***** válasza:
Nem.
2021. dec. 26. 02:57
 25/27 anonim ***** válasza:
76%
Én abban az esetben tudom csak megérteni az öngyilkosságot, ha valaki mentálisan beteg, vagy ha bántalmazzák valamilyen módon és nem tud elmenekülni sehová. Én magam ezeken kívül semmi miatt nem lennék öngyilkos. Viszont aki meg akar halni, annak joga van hozzá. Egyetértek azzal a válaszolóval, aki azt írta, hogy értelmetlen szenvedéssel senki NEM tartozik senkinek. Az öngyilkosság nem önzőség. Senki nem köteles más emberek kedvéért életben maradni és még tovább szenvedni. Az öngyilkosok csak saját magukkal tesznek rosszat, mert elveszik maguktól a lehetőséget, hogy bármikor is jobb életük lehessen. Viszont ehhez a tetthez így is joga van az mindenkinek. Ez alapján kell döntenünk a saját sorsunk felett. Nekem is vannak öngyilkossággal kapcsolatos gondolataim, de nem fogom megtenni. Meghagyom magamnak azt az esélyt, amit az életem jelent.
2021. dec. 26. 11:57
 26/27 anonim ***** válasza:
19%

Azoknak, akik "Nem"-el válaszoltak:

Most komolyan? Nektem vannak egyáltalán szeretteitek, hogy ennyire „szívből“ beszéltek? 🤦‍♂️

2021. dec. 26. 14:40
 27/27 1Léna ***** válasza:

A te életedben történtek szomorú, fájdalmas események.

Ettől úgy érezheted, hogy kicsúszott a lábad alól a talaj. Nincs támaszod. Sorolhatod még, hogy mi hiányzik, de van lehetőséged választani.

Eddig a rossz dolgokra tekintettél. Ez fájdalmas, elkedvetlenítő, lehangoló.

Lehetőséged van azonban ezeknek hátat fordítani.

Felsorolhatod a saját erősségeidet, amiben jó vagy, amit szívesen és örömmel végzel. Vannak neked is erősségeid, akkor is ha eddig senki sem dicsért meg érte. Ha nem tudod mik azok, akkor ideje felfedezned öket. Ezek segíthetnek számodra a saját életutadra rátalálni.

A felfedezésük könyebb ha valamilyen együttműködő közösség tagja vagy, mert ott a mások gyengeségeit egészíti ki a te erősséged.

2021. dec. 26. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!