Mostanában miért mindenki borderline személyiségzavaros?
Hanyag, inkompetens szakemberek mindenhol vannak, mindegy hogy pszichológusokról vagy pszichiáterekről beszélünk azt meg nem értem miért kell zsidózni ennek kapcsán. A "jó magyar" emberek között nem létezik lehúzós, csak azok a kapzsi zsidók, mi? Hihetetlen.
Én mindig pszichiáter pszichoterapeutákhoz jártam, ennek ellenére az első "valódi diagnózis felállítására képes" pszichiáter egy beszélgetés (!) megállapította, hogy bipoláris vagyok felírt háromféle gyógyszert, amikor beszámoltam neki hogy ettől olyan bajaim vannak amik soha életemben nem voltak, minden xanax után 1-2 órás pánikrohamom lesz, fotofóbiám lett valamelyik vacaktól (nem mertem kimenni a szobából mert kint besütött a napfény az ablakon meg ilyenek) arra az volt a válasza, hogy jó akkor szedjek is egy antipszichotikumot is (kvetiapin). Egyik barátom amikor meglátogatott és látta milyen állapotban vagyok, és meséltem neki mi történt erősen ajánlotta hogy felejtsem el ezt a dokit és valószínűleg életem egyik legjobb döntése volt. Szerintem egy roncs lennék ha ott maradok, ha a fotofóbia el is múlt, a fényérzékenység maradandóan fennmaradt [nem találtak szervi okot].
A második doki egy jóval hosszabb megfigyelés után kijelentette hogy a bipoláris zavarnak semmi jelét nem mutatom, és egyébként nem szorulok gyógyszeres kezelésre de legjobb igyekezete ellenére sem tudott nagyon mit kezdeni a problémámmal. A harmadik kezelőm volt az, aki kimondta hogy figyeljen ez a baja, én ezzel a módszerrel és így tudok segítséget nyújtani , próbáljuk meg. Vele működött a dolog, kognitív viselkedésterápiát alkalmaz egyébként.
Igen, nos szorongásos tünetekkel és azzal összefüggő alvászavarral fordultam a dokihoz (már egy hónapon át nem tudtam 3-4 óránál többet aludni, pedig már nagyon fáradt és kimerült voltam). Erre azért a cipralex, lamolep, frontin kombó lehet nem volt adekvát válasz. Csak kedves doktornő miután 30 perces beszélgetés után felállította a bipoláris diagnózist, már annak megfelelően is gyógyszerezett ha indokolták éppen a tünetek, ha nem. Mindenesetre olyan rosszul lettem tőlük, hogy visszasírtam amikor az volt a legnagyobb bajom hogy nem tudok aludni, pedig az is embertelen volt egy hónap után. Én tudom hogy a bipolár összetéveszthető a borderline-al, bár amikor leírtam ugyanezt egyeseknek nem tetszett. Csak azt mondom ha a doktornő nem érzi magát akkora pengének , hogy ránézésre már tudja a frankót akkor lehet nem szórakozott volna az életemmel. Nem kell mindig elhagyni a gyógyszeres terápiát, van amikor indokolt az orvosok szerint nálam nem indokolt, de ha úgy érzem szükségem van rá egyes tünetek miatt akkor jelezzem. Én eddig nem éreztem úgy, és talán nem annyira meglepő hogy kicsit tartok is tőlük az eddigi tapasztalatok alapján. Tudom hogy segíthet ha baj van, meg idő mire kifejtik a hatásukat vagy beállítanak egy működő kombinációt, de nem mindenki teheti meg hogy egy hónapot vagy többet befeküdjön osztályra hogy jó helyen legyen ha szarul sülne a dolog, ha egyébként nem muszáj.
De ne nyissunk inkább online rendelést, annyit akartam mondani hogy a pszichiáterek között is ugyanúgy vannak olyanok akik hát hogy is mondjam, nem a szakma nagyjai és gyakran többet ártanak mint segítenek. Nem kell a pszichológusokat amiatt le lehúzós gazdag zsidó "entellektüelezni" akiknek büdös a munka, csak mert rossz tapasztalataid voltak némelyikkel. Köztük is vannak penge terapeuták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!