Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Éreztétek már teljesen felesle...

Éreztétek már teljesen feleslegesnek magatokat?

Figyelt kérdés

Érdekel, hogy van-e még itt sorstársam és hogy éli meg ezeket?! Eljutott az egyedül változásig, a szakemberig, vagy az öngyilkossági kísérletig?

Igyekeztem tudomást sem venni az érzésről, de egyre jobban frusztrál, főleg karácsony közeledtével. Mintha mindenki direkt kerülne, az összes baráti, vagy kapcsolati közeledésem kudarcba fullad, akármennyire is lelkesen indulok neki. Egy kolonc vagyok az ismerőseimnek, a még élő családtagjaim is egyre jobban eltávolodnak tőlem. Egyedül élek, így ha meghalnék, beleszáradnék a saját levembe, hetekig észre sem vennék, hogy megtörtént, csak a szomszédom, ő is csak akkor, amikor már szagom van... Nagyon szar ez így, kitörnék belőle, de hova és hogyan?!

2021. dec. 13. 21:09
 1/4 anonim ***** válasza:
48%
Aha, mindig. Meg lehet szokni.
2021. dec. 13. 21:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
aha.. volt egy ilyen időszak. Aztán rájöttem,hogy csakis az én gondolatom a fontos, így fontos lettem önmagamnak.
2021. dec. 13. 21:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Sajnos igen, volt ilyen. Bár nekem nem ez volt a fő problémám, szerintem csak a depresszió mellékhatásaként éreztem magam feleslegesnek. Öngyilkos szerencsére nem akartam lenni, annyira nem süllyedt mélyre a dolog, de időnként azt kívántam, hogy bárcsak ne léteznék.

Jártam pszichológushoz is hónapokig, viszont nekem a nagy áttörést az jelentette, hogy tiszta lappal kezdtem (új város, új emberek stb.). Ez adott annyi motivációt, hogy kicsit összekapjam magam és kezdjek el csinálni normálisan dolgokat és ne otthon legyek begubózva és csak az abszolút minimális dolgokat csinálva. Korábban ez nem ment volna, semmi energiám nem volt, fizikailag is rosszul voltam, rosszul aludtam, sokat volt migrénem. Aztán mivel elindultam az úton és jöttek a sikerélmények, folytattam tovább és egyre jobban lettem (persze nem úgy kell elképzelni, hogy pár nap alatt, mert hónapok kellettek, mire beindult és több, mint egy év, mire már úgy tényleg egész jól voltam). És mivel én jobban voltam, elkezdtem nyitni emberek felé, így lettek új barátaim meg néhány családtaggal is szorosabb lett a kapcsolatom.

Azt nem tudom, hogy neked mi segítene, de kell valami lökés, ami kimozdít a mostani helyzetedből. Pszichológust pedig mindenképp ajánlom, mert egyedül baromi nehéz.

2021. dec. 13. 21:22
 4/4 anonim válasza:
3/3 Nekem is egyből véget vetne ennek a "feleslegesség érzésnek, ha elköltözhetnék ebből a kis faluból, állást vállalhatnék, de sajnos nem tehetem meg. Csóró vagyok, mozgáskorlátolt, és fogyatékkal élek. Marad minden, úgy, ahogy volt.
2021. dec. 15. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!