Mik voltak vagy mik vannak betiltva az iskolában vagy az osztályban, amiket úgy éreztetek, hogy felesleges betiltani vagy nem értettétek, miért tiltották be őket?
Nekem is a wc az ilyen.
Értem, hogy azért tiltották be, hogy órán ne kijárkáljunk, hanem a tanárra figyeljünk, de amikor mindjárt összecsinálom magam, úgyis azzal foglalkozom.
A wc-re kijárásos dolog tényleg badarság. Oké, suliban 45 perces egy óra, normál esetben ki is lehet bírni. De ha az emberre épp a 45 perc alatt tör rá, hogy ki kell mennie, akkor az szívás. Meg ilyenkor mindig jöttek a tanárok avval, hogy miért nem szünetben mentünk a mosdóba. Hát eléggé egyértelmű. Vagy akkor nem kellett még, vagy pedig nem volt rá idő. Szóval ez egy hülye szabály.
Akkor azt is hülyeségnek tartom, ha nem engedik meg a hajfestést. Mármint az extrémebb színekre. Tudom, az ember tanulni jár a suliba, de kinek árt vele a diák, ha be van festve a haja pl. kékre? Nem néz ki az rosszul, mégse szivárvány színű hajról van szó. Meg aztán maga az is butaság, hogy nem engedik a rövid szoknyákat, meg a szaggatott nadrágot, de egy csomó tanár abban jár. Kész vicc.
Általános alsóban nem lehetett fütyülni, a szünetben sem, nem zavart, csak nem értettem, mit árt a diák, ha a szünetben fütyül. Munka közben vagy, amíg vásárolok engem például zavar a fütyülés, mert kizökkent a gondolkodásomból, ezért órán megértem, hogy nem engedélyezik, de szünetben a teremben vagy az udvari időben a napközi előtt nem tudom, ezzel mit árt egy diák.
Az egyik gimiben tilos volt gumilabdázni. Ez mondjuk hasznos volt, mert a másik gimiben mindig előkerült a gumilabda és addig dobálták szünetben a teremben, amíg mást szemen nem találtak, én mindig gyomorgörcsben ültem, hogy nehogy a szemen találjanak. ilyenkor a gond az is vokt, hogy a tanár érkezéséig csinálták, tehát nem tudtam végig a folyosón kenni. Az általános felsőben ugyanúgy utáltam, amikor a közelemben dobálták az udvaron, de ott volt lehetőségem arébb menni. Ott tenisz labdát dobáltak és akkor tiltották ezt be, amikor egy fiú szemét eltalálták és a fiút orvoshoz kellett vinni.
Viszont a gimiben, ahol be volt tiltva, ott mindenütt betiltották, még az udvaron is és igazgatói intővel büntették, ha ezt a szabályt megszegted, amit kicsit erősnek éreztünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!