Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichológus elmondaná a...

A pszichológus elmondaná a szüleimnek hogy mi van velem?

Figyelt kérdés
Pszichológusra lenne szükségem és beszélni fogok a szüleimmel erről, de félek hogy a pszichológus el fog mondani rólam mindent nekik.

2021. dec. 11. 21:54
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
mentem*
2021. dec. 12. 01:02
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Keress olyan sulit, ahol délután van oktatás, ahová nem kell reggel 8-ra menned.

Vagy lehetsz magántanuló is, ezt pszichológus/pszichiáter javaslatára kérvényezhetik a szüleid.

Vagy legyőzheted a szorongásod és élhetsz teljes életet.

Te döntesz, vannak lehetőségeid.

2021. dec. 12. 01:07
 13/20 A kérdező kommentje:
Közelben egyetlen olyan suli van ahová nem kellene reggel 8-ra menni, próbálkoztam beíratkozni oda, de nem volt hely. Ez egy művészeti suli, és minden álmom az lett volna hogy oda felvegyenek, errefel itt ragadtam, ahol a fél iskola ismer és tudja hogy megbuktam. 3 osztályban jártam már ebben a suliban. Egyébként ha most megbukok félévre itt fog kelleni maradjak év végéig, bár nem sok értelme lenne megvárni míg megbukok.
2021. dec. 12. 01:13
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem tűnsz butának. Szerintem meg tudnád csinálni, a kettes simán meglenne mindenből.

Csak most ezektől a gondolatoktól nem látsz tisztán, és alábecsülöd magad.

De ha teljes figyelmedet a tanulásra fordítanád, könnyen átmennél év végén. Addig még sok időd van, és különórákat is vehetsz, ha úgy jobban éreznéd magad. 😊

2021. dec. 12. 01:21
 15/20 A kérdező kommentje:
Tényleg tudnék tanulni, hogyha képes lennék koncentrálni és nem lenne ilyen rossz a memóriám.
2021. dec. 12. 01:41
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

A stressz kétélű fegyver. Segíthet az agyadnak felpörögni, ugyanakkor le is béníthatja. Próbálj meg lazítani, nem kell görcsölni semmin, csak tedd amit tenned kell és elég lesz, amennyit megteszel. Hidd el.

Ha nyugodtabb vagy, jobban tudsz koncentrálni is.

Kipróbálhatod a stresszlabda nyomogatását, hallgathatsz relaxációs zenéket, vagy csak simán a kedvenc dalaidat, simogathatsz kisállatokat. Csinálj bármit, ami kikapcsol, megnyugtat. :)

+ Vizsgákon szőlőcukor vagy étcsokoládé.:)

2021. dec. 12. 01:53
 17/20 anonim ***** válasza:
76%

Olvasgatva a hozzászólásokat kicsit eltértetek az eredeti témától. De hogy a kérdésedre válaszoljak

A pszichológusi etika tiltja hogy kiadjon minden apró részletet (erdélyben tanulok pszichológiát, tavaly fél éven keresztül tanultam a magyarországi etikát mivel kb ugyanaz mint a romániai). Szóval igen kell a szülő beleegyezése hogy járhass, talán elmodhatja a diagnózist is (bár ha nem klinikai szakpszichológushoz mész akkor nem diagnosztizálhat) viszont minden mást csak akkor mondhat el ha te is bele egyezel, köti a titoktartás (kivétel ha köz vagy önveszélyes vagy mert akkor jelentési kötelezettsége van a te érdekedben). Viszont amíg nem látja azt hogy na most haza mész és végzel magaddal addig hallgatni fog és megpróbál segíteni hisz ez a dolga, erre esküdött fel.

2021. dec. 12. 11:34
 18/20 anonim ***** válasza:
Ahogy #17-es mondta. A pszichológust nem az fogja érdekelni, hogy mindent elmondjon a szüleidnek, hanem hogy segítsen neked. Ne tarts ettől! Fordulj nyugodtan pszichológushoz és ne a gyakoris kommentekre építsd az életed! A szakember nagyon sok mindenben tud és fog is segíteni. Többek közt ebből kimászni is.
2021. dec. 18. 19:36
 19/20 anonim ***** válasza:
én is jártam olyan középiskolába, ahol főleg egyeseim voltak, és más okokból sem éreztem jól magam, sőt. utána iskolaváltás, elvileg nehezebb középsuliban kezdtem újra, sokkal jobb jegyeim lettek, az osztályban is jobban éreztem magam, azóta 3 diplomám van. Jó, hogy nem hittem el magamról, hogy annyi vagyok, mint amit sok tantárgyból az a sok egyes osztályzat mutat.
2022. márc. 13. 19:23
 20/20 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Mi lett veled azóta? Elmentél pszichológushoz? Megoldódott a problémád?
2023. júl. 20. 08:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!