A pszichológus elmondaná a szüleimnek hogy mi van velem?
Kiskorú vagy. A pszichológusnak nincs joga elhallgatni a szüleid előtt
a diagnózist és a terápiát, mert szükséges a beleegyezésük.
2021. dec. 11. 22:39
Nem az a normális, hogy tisztában vannak a szüleid azzal, hogy mi a helyzet veled?
2021. dec. 11. 22:40
3/20 A kérdező kommentje:
Akkor jó mert nem fogok menni :)
4/20 A kérdező kommentje:
Egyébként 17 éves vagyok és nagy valószínűséggel depressziós, és szociális fóbiával küzdök, öngyilkos gondolataim is vannak, de nagyon jó, rendjén van hogy nem tartja titokban a pszichológus a dolgokat,legalább egyel több öngyilkos tinédzser lesz a világon. :D
5/20 A kérdező kommentje:
Esküszöm nem értem. Ha tényleg segíteni akarnak az embernek akkor szülő beleegyezése nélkül is lehetséges kellene legyen hogy pszichológus járjon valaki, és titokban kellene tartaniuk mindent. Sokkal kevesebb öngyilkos gyerek/tinédzser lenne.
Ennél már csak az jobb, amikor a pszichológus a szemedbe mondja, hogy köti az orvosi titoktartás, nem fog senkinek semmit mondani. 😊
Többet érsz, ha egy közeli barátnak beszélsz a problémáidról. Egyébként nincs semmi olyan dolog, amit szeretnél átélni az életben? Mert ha kinyírod magad, akkor ott már semmi sem lesz. Itt az életben viszont bármit csinálhatsz, ne add fel az álmaidat egy kezelhető probléma miatt.
2021. dec. 12. 00:39
7/20 A kérdező kommentje:
00:39
Köszönöm a tanácsodat, de barátaim nincsenek.
És nincsenek álmaim, mind elvesztek. Teljesen közömbös vagyok mindennel kapcsolatban, nem érdekel semmi, unom az életet és üresség van a lelkemben, félek a jövőtől mert sötétnek látom.
Én is pont ennyi idősen csináltam életem legnagyobb hülyeségét.
De szerencsére még itt vagyok, és igazából egy iskolaváltás nagyon sokat segített rajtam. Sokat számít a közeg, ahol nap mint nap 8 órákat töltesz.
2021. dec. 12. 00:52
9/20 A kérdező kommentje:
Egész 9. osztályt kijártam az akkori osztályommal, 10 első félévétől más suliba kerültem, akkor kezdődött a depi, online oktatás volt egész félévben. Vissza küldtek a régi sulimba, merthogy rontom az osztályátlagot és nekem ott nincs helyem. Ekkor már rendesen jártunk iskolába, be kellett volna illeszkedjek egy teljesen új osztályba fél év alatt, de nem sikerült. Akkor bántottak az osztálytársaim, nem volt kedvem suliba menni emiatt, még depisebb lettem, ki sem akartam menni a házból többé, meg akartam halni. Megbuktam a sok hiányzás miatt és most megint más osztályban vagyok, nálam 1 évvel kisebbekkel, ide sem sikerült beilleszkedni, és néhány napja itt is bántani kezdtek. Úgy néz ki hogy megint meg fogok bukni, de talán hamarabb halok meg. :)
10/20 A kérdező kommentje:
vagyis *más suliba jöttem.
További kérdések: