Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért lesznek öngyilkosok az...

Miért lesznek öngyilkosok az emberek, ha pl. a középkorban (meg bármikor a történelem során) sokkal rosszabb volt élni?

Figyelt kérdés
Most minden szép, nincs pestis, háború és az orvosi technika is olyan, hogy fájdalommentesen mindenen túl leszel. A fogászati kezelés is lassan öröm és relax.
2021. nov. 24. 09:31
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
48%

"Az ember ha pl gyerekként nem tanult, akkor mehet a gyárba 3 műszakba, havi 200-akért."

Valakinek a sz@r melót is el kell végezni. Ha meg nem tetszik, lehet tenni ellene. Szabad országban élünk, senki sem tiltja meg hogy tanulj, akár 50 évesen is.

2021. nov. 24. 10:44
 12/42 anonim ***** válasza:
90%

11, A tanulás is szenvedés. A munka is szenvedés. Az egész élet szenvedések láncolata. A halál pedig a megmenekülés.

Akkor így írom a lényeget, mert én így gondolom.

2021. nov. 24. 10:51
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

Attól még, hogy:

- hosszabb az életünk,

- egy rakás veszedelmes fertőzésre van vagy oltás, vagy antibiotikum,

- a krónikus betegségeket évtizedekig tudjuk kezelni,

- melegben vagyunk (amúgy túl meleg is ez),

- a fejlett világban a történelemhez képest kevés az éhezés,

Még nem fenékig tejfel az életünk.

Sőt, nekem az szokott eszembe jutni, hogy a minden szempontból természetellenes életmódtól, állandóan mesterséges és 99%-ban zárt térben léttől, zsúfoltságtól (ember ember hátán) még rosszabbul is lehetünk.

Vannak betegségek, meghalnak szeretteink, küzdünk, sokszor célt már nem érünk. Sokaknak borzalmas a munkahelyük, sokaknak szörnyű a családjuk. Vannak helyzetek, amikből nem lehet kitörni és van amiből lehet, csak baromi fájdalmas hosszú folyamat.

Régen miért ne lehettek volna boldogok? Miért jelented ki egyértelműen, hogy rosszabb volt?

Ma csak biztonságosabb, de nem jobb.

2021. nov. 24. 11:18
 14/42 anonim ***** válasza:
100%
11 És ha nincs miből tanulni mert ebbe az országba a felsőoktatás sajna nem olcsó a szakmával meg kitörölheted a seggedet
2021. nov. 24. 11:46
 15/42 anonim ***** válasza:
Minden kornak megvannak a nehézségei most itt van a rezsi a lakbér vannak akik hitelt vetek fel és félö hogy nem tudja miből fizetni és pestis nincs de van rák aminek vannak fajtái amik a mai napig gyógyíthatatlan sokan pedig inkább megölik magukat mint hogy végig szenvedik a betegséget
2021. nov. 24. 11:51
 16/42 anonim ***** válasza:
100%

Eszembe jutott az Utópia kísérlet, szerintem tök érdekes

[link]

A fickó egy paradicsomot hozott létre egerek/patkányok számára - nagy hely, rengeteg élelem.

Egy ideig vígan élték életüket a rágcsálók, sokasodtak, aztán egészen megváltozott a viselkedésük.

(Fura, de megjelentek "incelek" is köztük, valamint sok egér aszexuális lett, nem érdekelte őket a párzás és utódnemzés)

2021. nov. 24. 11:57
 17/42 anonim ***** válasza:
9%
14. Van állami ösztöndíj 12 félévig. Aki szeretne tanulni megoldja, akár levelezőn, munka mellett is.
2021. nov. 24. 12:03
 18/42 anonim ***** válasza:
100%
Van állami ösztöndíj tovább tanulsz aztán van diblomád amivel nagy többség úgy se tud mit kezdeni mert nem tud elhelyeszkedni gyárba ahol dolgoztam voltak diblomások akik eddig jutottak ezért tanultak mindegy a végzettség ebbe a világba azok tudnak érvényesülni akiknek hosszú a nyelve de opciónál még így is ott van külföld csak oda is pénzkel hogy ki juss
2021. nov. 24. 12:15
 19/42 anonim ***** válasza:
100%

Pont ez az hogy nem szeretnék pl én tanulni. Abból elég volt régen a suliban. Úgyis engem csúfoltak, bántottak, sok-sok éven át az osztálytársak. Köszönöm, kaptam belőle eleget.

A munka meg siralmas. Bár azt nem is tudom lenne-e valami olyan munka amihez kedvem lenne. Ja, amúgy lenne, csak abból pont nem lehet megélni.

Így viszont mi maradt?

Az ember dolgozik a kis minimál bérér, és ha szerencséje van nyáron egyszer-kétszer elmegy mondjuk a Blaaton partra. Vagy télen vesz valami drogot, és jól szétcsapja magát - és boldog.

De milyen boldogság ez?

Az élet 98% ban szenvedés, és van néha-néha 2%-jó. Persze, jó pl az alvást levonhatjuk a 98-ból, mert az alvás általában semleges. De akkor is ez szörnyű arány. Ha pedig valaki változtatni akar az is szenvedés, és kemény munkákkal is csak nagyon keveset is lehetne változtatni az össz arányokon.

Tehát megállapítható hogy az élet túlnyomó többsége szenvedés. Nekem az a furcsa inkább hogy miért ragaszkodunk akkor ennyire hozzá?

2021. nov. 24. 12:16
 20/42 anonim ***** válasza:
Opciónak*
2021. nov. 24. 12:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!