Mit tegyek, ha nagyon erősen érzem, tudom, hogy rákos
vagyok?
Figyelt kérdés
Van egy rossz szokásom, ami okozhat rákot.
Van egy olyan elhanyagolt alapbetegségem, ami okozhat rákot.
Találtam valahol egy csomót.
Ki fogom vizsgáltatni!!!
Viszont nyilván félek.
Mit tegyek?
Életképtelen és gyenge vagyok egyébként, a dolgaim nehezen vagy sehogyse jönnek össze. Most az életem egy területén úgy néz ki, végre összejött. Viszont tudom, hogy rákos vagyok.
Miért lennék troll? Bár ne lenne refluxom és mellé másik, szteroidos kezelést igénylő gyulladásom (azt orvosok is kimondták már).
2021. nov. 22. 18:23
32/40 anonim válasza:
Mit értesz az alatt, hogy mindenkinek vannak tünetei?
Aki egészséges, az nem érez semmi oda nem valót, nem?
2021. nov. 22. 20:11
33/40 anonim válasza:
Azt, hogy mindenki tud magán találni ezt-azt, amiből kiindulva tud fantáziálgatni. Nekem is vannak különböző furcsaságok a testemen, mégsem öndiagnosztizálom magam rákkal. Ha félek, akkor meg elmegyek orvoshoz, DE NEM én döntöm el tételesen, hogy mi a bajom. A kérdezőnek ez már a második kérdése, ahol próbálok neki segíteni, de ő nem hagyja, csak szajkózza a saját öndiagnózisát (amit 0 orvos támasztott alá, és most nem, nem a reflux a téma), meg értetlenkedik nagyban, holott már hatszor legalább el lett neki mondva, miért menjen pszichológushoz, de ő csak adja az értetlent... Most vagy troll, vagy egyszerűen gyengék a képességei, minden bántás nélkül. Egyébként a rák nem is ilyen, hogy attól függ, hogy érzel-e bármi nem odavalót. Lehet, hogy valaki nem érez magán semmit, mégis rákos (ezek a csendes gyilkosok, ilyen a petefészek, és az elején a hasnyálmirigy is), más meg lehet, hogy csomót érez a mellében de az csak egy ciszta. DE ezt mindig orvos döntse el, ne a Dr Google meg a sok öndiagnosztizáló okos megmondóember.
2021. nov. 22. 22:08
34/40 A kérdező kommentje:
Aki igazán fél, az pont, hogy nem mer orvoshoz menni, hidd el. A ráktól is nagyon félek - jövőre lesz valamikor gyomortükrözésem. Egyéb (diagnosztizált vagy kimondott) betegségeim kezelésétől is félek..
2021. nov. 22. 22:26
35/40 anonim válasza:
33
Nem tudom, én nem érzek sehol csomókat, nem ég a gyomrom rendszeresen és nincs sehol krónikus gyulladásom.
Szerintem nem az egészséges létre utal, ha valakinek tünetei vannak (nem feltétlen rákra gondolok azért).
2021. nov. 22. 22:33
36/40 anonim válasza:
Tévedés, mert van, hogy pl. cisztás csomó semmilyen egyéb tünetet nem okoz azzal, hogy ott van és érzed, sőt, akár magától is felszívódhat. Ez csak egy példa. Amit a kérdező csinál az egyértelműen hipochondria és karcinofóbia (rákfóbia latinul). El se megy az orvoshoz, diagnosztizálja magát úgy, hogy köze nincs az egészségügyhöz, de facto kijelent messze nem valós betegségeket és ebben a tudatban őrlődik. Milliószor (egy másik kérdésénél is) leírtam, hogy én is szenvedtem ebben, majdnem bele is őrültem, de kértem segítséget. Ő tudatosan ignorál minden olyan választ, ami nem erősíti meg a téveszméjét és értetlenkedik, hogy de neki miért kellene pszichológushoz járnia... Felőlem oké, ha ennyire a téveszméjének akar élni akkor éljen, csak akkor nem értem, mi a kérdése, mert nem, az nem lehet ép embernek a kérése, hogy vadidegenek támasszák alá az ő elképzelését, miszerint 100%, hogy rákos, miközben egyetlen orvos még csak fel sem vetette ennek a gyanúját nála. Ne ringassa más se bele a tévhitébe!
2021. nov. 23. 11:58
37/40 A kérdező kommentje:
Nem orvos vetette fel, de a dietetikus igen, eléggé ijesztő volt.
Ki mondta, hogy nem megyek orvoshoz, amikor írtam azt is, hogy lesz gyomortükrözésem?
Milyen "messze nem valós betegségekre" gondolsz mondjuk a rákon kívül?
2021. nov. 23. 12:56
38/40 anonim válasza:
Egyértelműen a rákra, amit te magadnak diagnosztizáltál. A dietetikus pedig messze nem orvos, még csak fel sem vetethetne ilyet, maximum ajánlhatja, hogy menj kivizsgálásra, de nem jelenthet ki semmit, felvetés szintjén sem.
2021. nov. 23. 13:03
39/40 anonim válasza:
A stressz nagyon nem használ az egészségnek!!! Ha ezen pörögsz egésznap, előbb-utóbb tényleg baj lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!