Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az apakép hiánya van valamilye...

Az apakép hiánya van valamilyen hatással a gyerekre a későbbiekben?

Figyelt kérdés
2021. nov. 14. 22:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
9-es: egy gyerek mindig találkozik férfiakkal, ha más nem, barátok, simerösök apja, tanár, edzö - az teljesen elképzelhetetlen, hogy valaki úgy nöjön fel, hoyg egyetlen férfit sem lát felnött koráig!
2021. nov. 15. 14:11
 12/20 anonim ***** válasza:
38%
#10 Nem igazán tudtok beletörődni, hogy férfiak nélkül nem megy a dolog...:D
2021. nov. 15. 15:55
 13/20 anonim ***** válasza:
79%
Ha nincs apafigura, azt mindenképp megsinyli a gyerek. Persze a gyerekek rugalmasak, nem feltétlenül vezet katasztrófához a dolog, de semmiképp nem optimális.
2021. nov. 15. 16:01
 14/20 anonim ***** válasza:
49%
Igen.Nagy hatással van.Tapasztalatból írom. A kislanyoknál kihat az önbizalomra. A kisfiuknál nem tudom......
2021. nov. 17. 07:26
 15/20 anonim ***** válasza:
65%
A kislanyoknál sérül az önbizalom.Tudom magamról. De minden gyereknek szüksége lenne egy JÓ apára aki az életben a gyerek példaképe kellene legyen
2021. nov. 17. 07:44
 16/20 asper ***** válasza:
65%
NEm mindegy, hogy lány vagy fiú a gyerek...
2021. nov. 19. 05:16
 17/20 anonim ***** válasza:
72%

Ez a tipikus "az elmélet valószínűleg ugyanaz, mint a gyakorlat" eset.

Én is találkoztam férfiakkal, de nyilán egyikük sem élt velünk. Sosem tapasztaltam meg milyen amikor ott él velünk. Mindegyik kívülálló volt. És mind a legrosszabb: Volt amelyik a "mit akarsz te kis hülyegyerek" stílusban bánt velem, a másik csak néhai játékra volt jó, volt amelyik rohadtul kioktatott bármiről volt szó, stb... csak éppen a valódi (akkor még nem tudtam milyen) beszélgetések hiányoztak, nem volt közös tanulás, nem volt soha egy szó amit kérdezni tudtam amire komoly választ is kaphattam.

És mivel egy szadista anyával és szintén szadista bátyámmal nőttem fel, esélyem sem volt menekülni sem sehova.

És ennél a pontnál mondják a fotelhuszárok h "jajj, így kellett felnőnie" és kész. Bele sem gondolnak mások, hogy ezzel nem ért véget a gyerekkor. Már akkor sem! Mindenből kimaradtam amiben mások nyakig benne voltak. Ami másnak természetes, az nekem totál idegen. Nem jártam olyan társaságba (ha jártam egyáltalán), nem tanultam kommulnikálni úgy, mint mások, a társas élet helyett az állandósult magány felé terelődött az életem... De ez nem olyan amiből x idő után ki lehetne törni, hanem a szakadék egyre nagyobb és nagyobb a "normális" emberektől. Nincsenek közös témák mert nincsenek közös emlékek másokkal.

Na ez van ha egy fiúnak nincs apaképe. Lányoknál annyiban látom könnyebbnek a dolgot, hogy válás után a gyerek általában az anyánál marad, aki lehet bármekkora gennyláda, de mégis egy nő van minden nap a lánnyal.

Na visszatérve a témára, hiába találkozik valaki tanárokkal és akárkikkel, az a nullánál is kevesebb. Ki sem lehet totózni h melyikük az ideális férfi mert mindegyik más mint amilyet én elképzeltem.

2021. nov. 29. 22:00
 18/20 anonim ***** válasza:

Az is jó kérdés lenne hogy vajon a válaszadók 90%-a miért abból indul ki hogy a ferfiak alkoholista agressziv állatok?

Ennyire férfigyűlölő lenne a mai nők zöme???

2021. nov. 30. 05:12
 19/20 anonim ***** válasza:

18-as

Bizony jó kérdés.

Az ilyen nők nem tudnak semmi pozitívat felmutatni az életben, helyette azzal próbálkoznak, hogy próbálnak másokat lehúzni. Az őket nem érdekli, hogy az "alkoholista" duma hány százalékban igaz, nekik az a fontos, hogy szerintük jól hangzik annyira, hogy lehessen fröcsögni.

Hozzáteszem, nálunk nem volt szokás az ivás, viszont látom más családoknál a nagyon feltűnően hasonló múltat. És ez nem véletlen. Mindenhol a "hasolnó a hasonlóval" elve érvényesül. Ezt úgy is mondják, hogy "megtalálta a folt a zsákját". Vagyis úgy jönnek össze, hogy kb egyforma életvitelük volt mielőtt már találkoztak. Mindkettő tudja a kezdetektől, hogy mi az ami nem oké a másikban, de csak később bukik ki a dolog amikor kiderül, hogy komolyabban, felelősséggel kéne élni. És elég ha csak az egyiknek nem megy, de hááányszor van, hogy egyiknek sem :O

Amúgy saját tapasztalat: A legnagyobb férfigyűlölők bánnak a legocsmányabbul a férfiakkal. Ha nincs ok, akkor találnak a semmiből is. Évekig képesek napi rendszerességgel bántalmazni, megszégyeníteni, de ha csak egyszer visszakapják valamilyen formában akkor világgá kürtölik, hogy jajj de szemétláda férfi, hát hogy mert ez így bánni velem, én vagyok a szegény ártatlan őzike aki mindig ilyen alakokba botlik bele...

2021. nov. 30. 17:38
 20/20 anonim ***** válasza:

"#1 Tudnod kell, hogy még egy negativ apafigura is jobb mint ha nincs semmi - csak a családon belüli erőszak esetén javallt eltávolítani az erőszakos családtagot aki nem mindig az apa - a férfiak alkoholproblémái és dühkitörései mögött igen nagy arányban a csendesen de kegyetlenül agresszív nők húzódnak meg."

Hát ezzel nem értek egyet, pont egy olyan kapcsolatból szálltam ki, ahol volt egy negatív apakép...a lány simán boderline, az idősebb férfiakhoz vonzódik, ami még okés is, miért ne, de közben a borderline, amit a retek sz*rházi apja miatt "kapott" megmérgezi a kapcsolatot. Természetesen minden férfi egy megcsalós szemét, fujj fujj...meg ilyenek. Inkább ne legyen semmilyen apa, mint egy féreg. Csak apa nélkül meg ne legyen az, hogy anya férfigyűlölő, mert az is befolyásoló tényező...

2023. márc. 11. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!