Hiányos apakép? Többi lent
Hiányos apakép miatt úgy érzem párom nem tud kiteljesedni a kapcsolatunkban és mivel előtte nem volt jó apa példa, gyermekünket sem tudja gyakran kezelni és jó példára nevelni. Illetve bármennyire is szeretnénk azt érzem hogy nem tud/ vagy inkább idegen számára az hogy “család”. Hogyan tudnék párjaként mindebben segíteni és támogatni hogy könnyebben menjenek ezek a dolgok? Mit tudnék tenni?
Véleményeket, tapasztalatokat szívesen fogadok, illetve témához kapcsolódó könyvet is szívesen kezembe veszek, csak tudjanak jó irányba változni a dolgok.
Furcsa, lehet nála nem voltak jelen gyerekkortól kezdve rossz dolgok, talán ezért is jutott el odáig hogy mégis lett saját családja, legfőképp gyereke.
Hiába van apám, sajnos én sem kaptam semmi iránymutatást, balhés volt emiatt a gyerekkorom, és még azután sem hagytam fel az ilyen dolgokkal, amikor szükség lett volna a jó szavakra, akkor sosem hallottam őket.
Nem voltak programok, magamra voltam utalva, emiatt csavarogtunk, loptunk, betörtünk, ittunk, ezeket mind azért csináltam mert nem tudtam megbirkózni a ténnyel hogy ugyan megszülettem, felneveltek, de szabadjára voltam engedve a világban, ez fáj a mai napig, talán nincs nap hogy ne jutna eszembe a szenvedés, a bánat.
Sok minden kimaradt az életemből ha a szülői kapcsolatot vesszük alapul.
Emiatt érzem magam fél embernek, aki csak él, de másért nem akar felelni.
"gyermekünket sem tudja gyakran kezelni és jó példára nevelni."
Ezt részleteznéd?
Egyrészt a "hiányos apakép" - akármit is értesz ez alatt - a legtöbb egészséges embernek semmi gondot sem okoz, másrészt szerintem te nem vagy tisztában azzal, hogy mit is kellene elvárnod a párodtól.
A felnőtt ember lelke többé kevésbé egy olyan végeredmény, amibe egy kívülálló ha belepusztul sem fog semmit változtatni.
Ha a férjed jobb apa akarna lenni, akkor ő egyedül utána menne és megoldaná. De nem teszi, tehát te tök mindegy mit teszel, nem fogod megváltoztatni. Mert őt nem érdekli a dolog.
Nyilván nem ezt akarod hallani, de ez az igazság.
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó válaszoló, a te válaszod fogalmazódott meg bennem is, így megerősítettél benne.
Bízom abban hogy próbál változtatni még jobban a dolgokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!