0,25-ös Frontin lámpalázra?
Ekkora adagtól, ha még sosem szedtem mire számíthatok? Nem fogok nagyon belassulni tőle, képes leszek normálisan beszélni?
Ha előadást kell tartanom akkor a pulzusom mindig nagyon magas és gyakorlatilag közben végig pánikrohamom van. Holnap kellene tartanom egyet, de előre félek, hogy megint egekben lesz a pulzusom.
Mindenkire máshogy hat, ezért nem lehet tudni. Nem támogatom a folyamatos nyugtató szedését, de egy-egy különleges/fontos alkalomkor szerintem belefér, amíg (!) nem kezeled hosszútávon a problémát pl. pszichoterápiával.
Ha először használnád, akkor előtte mindig érdemes kipróbálni, hogy ne éles helyzetben érjen a meglepetés. Mi éppen ezért nem tudjuk megmondani, hogy milyen hatása lesz rád. Én életemben 3x szedtem Frontint - hozzád hasonlóan szintén kiselőadás tartása miatt -(engedélyezték, amíg nem hat a pszichoterápia), de én a 0,5-östől sem éreztem semmit.
MInden ember máshogy reagál, de elvileg pont elég kéne legyen.. ha még sose szedted, 0,25-nek elég rendesen fejbe kéne vágnia.
Előttem jól írták, ki kéne próbálni előtte "nem éles helyzetben".
De semmiképp szokj rá, a folyamatos szedésből függőség lesz, idegroncs leszel, ha épp nem tudod bevenni.
Én vagy 18 évet úgy éltem le, hogy minden iskolai felelés/szóbeli vizsga előtt 180-as pulzussal kezdtem.. ez egyszerüen szorongás.
Sose szedtem rá Frontint (akkor még azt se tudtam mi az), túléltem. :)
4# Örülök, hogy te ennek ellenére tudtál teljesíteni, de több embernél olyan szintű a szorongás, hogy ez nagy mértékben akadályozza a teljesítményét. Lehet, hogy sokkal mélyebb okok állnak mögötte és nem "egyszerűen" szorongás.
Nekem remeg a hangom, teljes testemben reszketek, akadozik a beszédem és elfelejtem, amit mondani akarok. Az oktatók pedig ledöbbennek, hogy mekkora a különbség a szóbeli és az írásbeli teljesítményem között.(1#)
5/5: ki mondta, hogy nálam nem korlátozta? Ha otthon tudtam 100%-ot, a vizsgahelyzetben maximum 75-öt, vagy még annyit se. Ez csak érettségi után változott, egyetemen már kicsit jobb volt.
Minden egyees szóbeli előtt úgy éreztem magam, mint akit kivégezni visznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!