Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 0,25-ös Frontin lámpalázra?

0,25-ös Frontin lámpalázra?

Figyelt kérdés

Ekkora adagtól, ha még sosem szedtem mire számíthatok? Nem fogok nagyon belassulni tőle, képes leszek normálisan beszélni?

Ha előadást kell tartanom akkor a pulzusom mindig nagyon magas és gyakorlatilag közben végig pánikrohamom van. Holnap kellene tartanom egyet, de előre félek, hogy megint egekben lesz a pulzusom.

2021. nov. 10. 20:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkire máshogy hat, ezért nem lehet tudni. Nem támogatom a folyamatos nyugtató szedését, de egy-egy különleges/fontos alkalomkor szerintem belefér, amíg (!) nem kezeled hosszútávon a problémát pl. pszichoterápiával.

Ha először használnád, akkor előtte mindig érdemes kipróbálni, hogy ne éles helyzetben érjen a meglepetés. Mi éppen ezért nem tudjuk megmondani, hogy milyen hatása lesz rád. Én életemben 3x szedtem Frontint - hozzád hasonlóan szintén kiselőadás tartása miatt -(engedélyezték, amíg nem hat a pszichoterápia), de én a 0,5-östől sem éreztem semmit.

2021. nov. 10. 20:23
 2/6 anonim ***** válasza:

MInden ember máshogy reagál, de elvileg pont elég kéne legyen.. ha még sose szedted, 0,25-nek elég rendesen fejbe kéne vágnia.

Előttem jól írták, ki kéne próbálni előtte "nem éles helyzetben".

De semmiképp szokj rá, a folyamatos szedésből függőség lesz, idegroncs leszel, ha épp nem tudod bevenni.

2021. nov. 10. 21:13
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Ez az egyetlen helyzet, ami ekkora szorongást vált ki, tehát tartósan semmiképp sem szeretnék szedni nyugtatót, nem lenne szükséges. Lehet megpróbálom egy féllel, mert tartok attól, hogy esetleg nagyon kiütne egy egész és képtelen lennék előadni.
2021. nov. 10. 21:23
 4/6 anonim ***** válasza:

Én vagy 18 évet úgy éltem le, hogy minden iskolai felelés/szóbeli vizsga előtt 180-as pulzussal kezdtem.. ez egyszerüen szorongás.

Sose szedtem rá Frontint (akkor még azt se tudtam mi az), túléltem. :)

2021. nov. 10. 21:45
 5/6 anonim ***** válasza:

4# Örülök, hogy te ennek ellenére tudtál teljesíteni, de több embernél olyan szintű a szorongás, hogy ez nagy mértékben akadályozza a teljesítményét. Lehet, hogy sokkal mélyebb okok állnak mögötte és nem "egyszerűen" szorongás.

Nekem remeg a hangom, teljes testemben reszketek, akadozik a beszédem és elfelejtem, amit mondani akarok. Az oktatók pedig ledöbbennek, hogy mekkora a különbség a szóbeli és az írásbeli teljesítményem között.(1#)

2021. nov. 10. 22:24
 6/6 anonim ***** válasza:

5/5: ki mondta, hogy nálam nem korlátozta? Ha otthon tudtam 100%-ot, a vizsgahelyzetben maximum 75-öt, vagy még annyit se. Ez csak érettségi után változott, egyetemen már kicsit jobb volt.

Minden egyees szóbeli előtt úgy éreztem magam, mint akit kivégezni visznek.

2021. nov. 11. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!