Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a neve ennek a betegségnek...

Mi a neve ennek a betegségnek ha egyáltalán létezik ilyen?

Figyelt kérdés
Annyi a lényege hogy nem akartam a saját magam lenni hanem azt akartam hogy egy teljesen más ember legyek.Ennek elérésében elkezdtem utánozni más emberek szokásait,viselkedéseiket szószerint probáltam mindenben hasonlitani bennük.Ezt elisneveztem modszernek és ezt olyan sokáig csináltam hogy amikor azt mondtam hogy a adott személynek a nevét + a modszer szó hogy olyankor belül annak az adott ember hangjára váltodik át az én belső hangom mint mikor olvasol és egy mondatoot magadban más hangján olvasol el és biztos ennek is megvan a neve csak nem tudom mi mégpedig hogy ugyérzem magam mintha nem az én testem et írányitanám mintha más testbe kerülnék.Ezt kb már 2 éve alakitottam ki magamnak és az elején jó volt ezt csinálni de nem olyan rég arra a döntésre jutottam hogy többet nem csinálom mert nem akarok más lenni csak az a baj hogyha ellenálok ennek az agyam teljesen ellenem megy mert 2 év alatt nagyon megszoktam ezt.Öröké annak a személyiségét akartam sajátomé tenni akit kedveltem de ha ellenálok ennek akkor az agyam bedobb fojton olyan képeket magamban akiket utálok mert a multban piszkáltak vagy megsértetett és olyan sulyos már ez az egész hogy elég hacsak megjelennyen a fejemben hogy úgyérezem mintha ott volna melletem.Me ilyenkor az agyam ugy reagálja ezt amikor ezt csinálom mintha ottvolna velem valaki.Ezt onnan tudom hogy egyszer ugy aludtam el hogy egyolyan személyel volt a ugynevezett modszer akit utálok és az álmomban ott voltam az iskolában vele együtt és az osztálytársaimal akartam vicelödni de nem ment mert ottvolt az a személy.Ez a valoságban is ígyvan mert ugyérzem nemtudom megtenni amit akarok ha egy olyant képviselek.Az alterekhez tudnám a legjobban hasonlitani mint a tudathasadásbban anyi külömbségel hogy éncsak úgyérzem hogyotvan egy adott személy bennem de nem tudja átvenni felettem az irányitást.Ezt kompluziok is követik és egy olyan körbe kerülök ami így nézz ki: Kéztetés hogy más személy legyél utána ha ellenálsz ennek bizonytalan leszel és streszes és ez befolyásolja magáni és társas életem is ebböl csak ugyvan kiut ebböl ha az adott személyiséget át veszed nagyon nehéz ez föleg ugyhogy senki semvolt aki tudot volna segitteni remélem ez most megváltozik :)

#betegség #agysérülés #agy zavar #személyiség betegség
2021. nov. 8. 17:49
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ezt úgy hívják röviden, hogy önbizalomhiány.

Nem voltál elégedett önmagaddal, talán bàntott is a környezeted, ezért felvettél egy másik szerepet, hogy jobb legyél, így elfogadtad saját magad és bíztál benne, hogy mások is elfogadnak az új személyiségeddel.

Most évek után újra önmagad akarsz lenni, de màr az vagy te, mivel azt szoktad meg, az állandósult. Ha olyan akarsz lenni, mint régen az megint egy új személyiségváltás lesz, mert az màr rég nem te vagy, csak voltàl egyszer valamikor…

Keress egy jó pszichológust, aki segít megerősíteni az önbizalmad és akkor majd nem akarsz folyton más lenni, sőt egyáltalán nem fogsz ilyen zagyvaságokon gondolkodni.

2021. nov. 8. 18:39
 2/2 A kérdező kommentje:
Emiatt is lehet ez de szerintem ennél sokkal több annál mint szimpla önbizalom hiány me ottan nincs olyan hogy megváltozik a hangod a fejedben (mint mikor olvasol és átváltasz egy adot hangra és úgy olvasol magadban) meg másnak érzed a tested
2021. nov. 11. 09:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!