Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depressziósként próbáljak...

Depressziósként próbáljak barátkozni, társat keresni?

Figyelt kérdés
Nincsenek barátaim, 3 éve szingli vagyok. A napjaim nagyrészét teljesen egyedül töltöm, csak a családommal tartom a kapcsolatot online. Rosszak a szociális képességeim, egy ideje depressziósnak is érzem magam. Sokszor hallottam már, hogy először magunkat kell rendbe hoznunk és úgy könnyebben jönnek majd az új emberi kapcsolatok is az életünkbe. Viszont közben úgy érzem, hogy ha lennének emberek az életemben, az növelné az önbizalmamat és könnyebben ki tudnék törni a depresszióból. De ha egy egészséges emberrel próbálok ismerkedni, ők sokszor nehezen értik meg a helyzetemet, más szintén depis emberekkel pedig azért nehéz, mert akkor mindketten kölcsönösen lehúzzuk egymást... Mi a megoldás?

2021. nov. 5. 19:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az valóban igaz (legalábbis szerintem), hogy ahhoz, hogy mások felé tudj nyitni és egészséges kapcsolatokat tudj kialakítani, valóban rendben kell lenned önmagaddal. Teljesen érthető, hogy magányos vagy és szeretnél kapcsolatokat magad köré, de az első és legfontosabb TE vagy magad számára, mert ha Te jól vagy, akkor minden sokkal könnyebb. Mondhatnám úgy is, hogy üres tányérból nem lehet enni adni... Persze, az is sokat jelenthet, ha ott van veled valaki, aki motivál, aki úgymond példakép lehet, tehát ne mondj le arról, hogy találsz valakit, akivel jól érezheted magad. Viszont ahhoz, hogy ez működhessen, valóban arra lesz szükség, hogy akarj kijönni ebből az állapotból, elfogadd a segítséget, dolgozz az elakadásokon, a miérteken és önmagadon. Így lesznek sikerélmények is, az adott kapcsolatban is egyre jobban ki tudsz teljesedni, mert önmagad vagy, tehát elindul a fejlődés. Minden jót!
2021. nov. 5. 19:31
 2/4 anonim válasza:
Jó lenne egy ilyen barát én is ilyen vagyok, csak már nem vagyok depressziós.
2021. nov. 5. 21:08
 3/4 Andraskrly válasza:

Szia!

Az elottem levo jol mondja. Annyit fuznek hozza, hogy ne gondolkozz ennyit ezeken. Az onsajnalat csak visszahuz. Nem maradsz le semmirol, nyugi. Hosszu ut all elotted, hogy megerosodj, es fajni fog. De nem szabad feladni sosem!

"A farkas nem a szerencsetlen szarvast ejti el, hanem a gyenget."☝🏻💪🏻

2021. nov. 7. 13:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Tehát aki örökre depressziós marad, örökre egyedül marad. El vagyok átkozva, ez biztos.
2021. nov. 9. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!