Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet autista vagyok?

Lehet autista vagyok?

Figyelt kérdés

nemrég a szüleim elmondták, hogy a pszichológusom nekik azt mondta, hogy vannak autista vonásaim. ő nem diagnosztizálhat, csak ajánlotta a pszichiátert. én nem vettem eddig észre magamon hogy az lennék. esetleg ezek autista jelek lehetnek?:

- ha nem szeretek egy számot valamilyen okból, és meglátom valahol, ideges leszek

- nem teszek meg egyszerű dolgokat, ok nélkül (pl bérlet vásárlás, sárga zokni hordása)

- nem tudom befolyásolni a hangulatom, helyzetnek nem megfelelően reagálok dolgokra(pl nevetek egy szomorú hír hallatán, vagy szomorú leszek egy jó dolog miatt)

nem azt szeretném hogy diagnosztizáljatok, csak még a pszichiáter előtt szeretnék egy kicsit többet tudni

2021. nov. 1. 23:12
 1/5 anonim ***** válasza:
92%

Reális esély van rá, ezek tényleg autisztikus jellemzők.

Viszont fontos tudni, hogy az autizmus egy széles spektrum, akár egy színskála.

Tehát lehetsz türkizkék vagy ibolyakék is, ha a kék azt jelenti, hogy autizmus.

Vagyis lehetnek autisztikus tüneteid, de nem fognak annak diagnosztizálni.

Diagnosztizálhatnak autistának, de nem feltétlenül kell annyi problémával számolnod az életben, mint más autistáknak.

2021. nov. 1. 23:21
 2/5 anonim ***** válasza:
82%
Ezek utalhatnak arra, de egy szakember jobban tudná.
2021. nov. 2. 01:12
 3/5 A kérdező kommentje:
ohh köszönöm:)
2021. nov. 2. 05:53
 4/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
61%
Fontos ez neked? Mármint, ha nem érzed magad annak, akkor szerintem ezzel nem kell foglalkozni. Mindenkinek van valamilyen kényszeres dolga, ettől-attól ideges lesz, stb., de a lakosság fele biztosan autista akkor.
2021. nov. 2. 07:07
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Sok tünet kell ahhoz, hogy valaki autista legyen. 3 nagy csoport van : kommunikációs problémák, beszűkült érdeklődés, rugalmatlanság. Mindegyikbe több alpont tartozik és megvan, hogy legalább mennyinek kell igaznak lennie.

Vannak a neten tesztek magyarul is. Kezdetnek megteszik. Az Autizmus Alapítványhoz hónapokig tart bejutni, máshol sajnos nem értenek ennyire felnőttek diagnosztizálásához. Főleg ha nő a potenciális autista

2021. nov. 2. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!