Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek szociis fobiam...

Szerintetek szociis fobiam van? Enyhen autista is lennek?

Figyelt kérdés

Roviden magamrol: 27 eves ferfi vagyok. Alapvetően nagyon kotodom a csaladomhoz, fokent edesanyamhoz. Ha kulfoldre megyek ki dolgozni, mindig honvagyam van, hianyzik nagyon anyukam. Szerencsere most úgy alakult, hogy a virus miatt hazakoltoztem, de szeptemberben megint megyek ki.

Emberek kozott nehezen oldodom fel. Altalaban meg se szolalok, csak azok tarsasagaban akiket ismerek. Temat nehezen hozok fel. Ha nyilt terben vagyunk sokan, bar keves emberrel beszélek, el tudok vegyulni.

Ha viszont hazibuliban vagyok vagy olyan tarsasagban ahol csak paran vagyunk, az mindig cikisebb. Ott nwm nagyon szolalok meg, ha igen, remeg a hangom, es allandoan azt figyelem, hogy ertelmes mondatokat nyogok ki. Baratnom nem volt meg, igy intimebb temakhoz is nehezebben szólok hozzá. Egy idoben sokat ittam, de mivel romlottak a majertekeim, abbahagytam az ivast. Azota meg kevesebb kontaktom van emberekkel. Az alkohol segitett felszabadulni, bar akkor sem tudtam rendesen megkozeliteni egy lanyt vagy hosszasan beszélgetni. Tarsasagban, ahol mondjuk 4-5 fonel tobben vagyunk, gyakran elvonulok, telefonomat nyomkodhatom. Szabadidőmben otthon vagyok, olvasok, max 2-3 ismerossel tartom a kapcsolatot.

Ez alapjan nektek mi jon le ebbol? Mim lehet?

2021. aug. 22. 01:54
 1/8 anonim ***** válasza:
Az autizmushoz ennél több tünet kell, de nem kizárt, hogy az vagy. Szakemberekből álló team tudja biztosan megmondani.
2021. aug. 22. 06:48
 2/8 anonim ***** válasza:
Ne öndiagnosztizálj, hanem fordulj szakemberhez. A leírásodnak egyébként semmi köze az autizmushoz. Enyhébb szociális szorongásra utaló tüneteid vannak, de ezt csak klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta és pszichiáter állapíthatja meg.
2021. aug. 22. 08:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Azt azért nem mondanám, hogy semmi köze a leírásának az autizmushoz. Van benne a megszokotthoz való görcsös ragaszkodás, kommunikációs zavar, elvonulásra való igény. Milyen más tüneteid vannak még ?
2021. aug. 22. 09:02
 4/8 anonim ***** válasza:
60%
3# Ezek a "tünetek" legalább az emberek 50%-ára igazak és mégis kevés közöttük az autista. Ha vannak más tünetei - mint ahogy te is írtad -, akkor érdemes lenne ezzel szakemberhez fordulnia.
2021. aug. 22. 09:06
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül kell orvosi kategóriákba sorolni magunkat. Vannak zárkózottabb emberek.
2021. aug. 22. 09:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Sajnos anyukád elrontotta a nevelesed, tudom hogy nem egy pozitív véleményt vártál hát leírom az igazságot. Rengeteg anya ilyen szinte beteges kapcsolatban van a kisfiàval..27évesen nagyon de nagyon gyerek vagy. Le kell válni a szülőkrol, fel kell nőni ,nm csak úgy kinézni.igy egy csaj se fog veled ismerkedni. Mozdulj ki az offline életben. Beszélgess idegen emberekkel a buszmegállóban bárhol.. én is rákényszerítettem magam arra hogy önmagamban is legyek vki,ne függjek senkitől.csak akkor lesz önbizalmad ha megleped ezeket. Csernus könyveit olvasd. És kezdj el élni.
2021. aug. 22. 20:37
 7/8 A kérdező kommentje:

Hidd el, nem egyszer probaltam. Ezert is koltoztem el egy masik orszagba. Mivel csak ideiglenes volt a szerződésem, egyelore hazakoltoztem, de ugy nez ki oktoberben megint kezdek.

Szuleim pedig nem fiatalok, mar nem elnek se a szuleik, se a testvereik. (Sajnos a rak eleg sok csaladtagot elvitt, igy 4en maradtunk osszesen bátyámat beleveve).

Nem azt mondom, hogy nem voltak baratsagaim, de altalaban akikkel joban voltam egyetem alatt, szépen le is koptak, mert elkezdtek dolgozni, csaladot alapitottak, ilyesmi. Uj tarsasagokban pedig nehezen nyilok meg, ha egyaltalan.

2021. aug. 22. 20:48
 8/8 anonim válasza:
Ez még eléggé kevés dolog ahhoz hogy bármit is ki lehessen mondani. De tudnod kell, hogy az autizmus nem ebből áll. És ezt nem te állapítom meg hanem szakember. Valószínűleg nem autizmus, de a szakembert ajánlom, oda mindenképp menj el, mert lehet hogy megmondja hogy mi a bajod, ha már ennyire tudni akarod.
2021. aug. 23. 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!