Rivotril -szerintetek mennyi idő alatt lehet leszokni róla?
Mennyi időnként csökkented az adagot? Így, ahogy írod, úgy nézem, a szorongásod/depressziód állapotától függ. Gondolom, jársz szakemberhez, esetleg tőle megkérdezheted, hogy "mennyi időt jósol neked", mikorra lenne érdemes elhagyni a gyógyszert.
Én pont holnap fél éve kezdtem el csökkenteni a Rivotrilt, úgy szedtem, mint te, és heti egy negyeddel kevesebbet vettem be. Szóval június 1.-jén hagytam el teljesen. 3,5 évig szedtem előtte, és sajnos még mindig vannak elvonási tüneteim. A gyógyszerelhagyás első két hetében voltak szuicid gondolataim (utána már csak fizikai dolgok), ilyen esetekben jó, ha tudsz konzultálni a pszichológusoddal, beszélni a barátaiddal, családtagjaiddal, gyakorlatilag bárkivel, akiben megbízol, vagy csak kiírod magadból az érzéseidet... A többi helyzetnél meg nekem a birkatürelem segített, és az, hogy ha eddig eljutottam, ne adjam fel. :D
Egyébként azt mondják, hogy a Rivotril elvonási tünetei, meg amíg kiürül a szervezetből, pár héttől pár évig tarthat, attól függően, hogy meddig és mennyit szedtél. Egyébként az a 0,5-ös adag, amit mi csináltunk, a lehető legkisebb, van marékszámos verzió is, általában ők számoltak be 1-2 évig tartó mellékhatásokról. Úgyhogy szerintem ha te fokozatosan csökkented, és nem is csináltad sokáig meg sokat, kicsit biztatóbb a helyzet. :)
Ha van valami kérdésed, írj rám nyugodtan, most nagyon értek a témához. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!