Mit tehetnék hogy jobb legyen?
Én mindenképp egy pszichológus felkeresését javasolnám és a sportolás folytatását. Nem vagyok szakember, de nekem ez kezdődő depressziónak tűnik.
Esetleg ha van valamennyi félretett pénzed, akkor rendelj meg innen egy-két szimpatikus könyvet. A Nyitott Akadémián rengeteg neves klinikai szakpszichológus, pszichiáter és mentálhigiénés szakember (stb.) tart előadást és ad ki könyvet, amivel már több embernek segítettek.
Szia még fiatal vagy, megváltozhat a helyzet. Még előtted az élet.
Én is voltam krízisben, 30 éves koromra jutottam el az öngyilkosság szélére, évekig tartó munkanélküliség, jövőkép nélküliség után. A huszas éveim nagyon rosszul sikerültek. Igazából 14-30-ig nagyon rossz periódusa volt életemnek, benne volt a pakliban az öngyilkosság.
Ami segített, a szellemi keresés, ami végül eredményre jutott. 16 éves koromtól, eljártam könyvtárba olvasni, főleg filozófia-pszichológia-vallás polcos könyvek között kerestem. Az olvasás hatására tágult a képem világról, s mára tudatosan meg tudom ítélni, tudok választani a világkép kínálat között.
A fordulat akkor következett be, amikor rájöttem, (lehet Isten kegyelmének köszönhetően), hogy létezik gondviselés. Az életet nem a vak véletlen irányítja, akár egy Monopoly játékban. Azok számára, akik Istennel kapcsolatot keresik, megismerik Őt. A gondviselés létezésének felismerése hozta a 180 fokos fordulatot a hozzáállásomban. 31 évesen vágtam bele egy új képzésbe, 2 évesbe, és nem volt viszontagság mentes utána sem az élet, de végül azzal el tudtam helyezkedni. Megtanultam kitartani nehézségek ellenére.
A sport, amit írtál az nagyon jó eszköz a lelki egyensúly fenntartáshoz. Írod, hogy a mai világban nincs miért élni, nehéz. Kell egy belső alap is, ami rendíthetetlenné tesz, ahogy a zsoltáros írja:
"Veled a rablóknak is nekirontok; ha Isten segít, a kőfalon is átugrom. "
Vagy egy másik megfogalmazás, amiben szerintem nagy igazság van:
"Az ember előtt ez a választás áll: vagy úgy fogja föl magát, mint aki szabad az egész világmindenségtől és csak Istentől függ; vagy pedig Istentől szabad, s ekkor a mindenkori körülmények rabjává válik."
Luigi Giussani
Ha van kedved írni, szívesen beszélgetek veled privátban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!