Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mért van az, hogy az ambuláns...

Mért van az, hogy az ambuláns lapomon szerepel skizofrénia diagnózis,de a doktornőm azt mondta,nem vagyok az?

Figyelt kérdés
A gyógyszerfelírás miatt lehetne, csak az a bökkenő, hogy már fél éve szedem ugyanezeket a gyógyszereket és mindig gond nélkül felírta nekem skizofrénia diagnózis nélkül is. Kb. 2 hete került fel az ambuláns lapomra.

2021. okt. 24. 20:21
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Hú, ez durva. De az ambulàns lapodon sem volt semmilyen diagnòzis?
2021. nov. 12. 04:28
 22/27 anonim ***** válasza:
Rajta volt, de latinul volt a betegség, elsiklottam felette. Meglepő volt, azt hittem addig, ezek a betegek totál őrültek, hallucinálnak, magukban beszélnek, nálam nincsenek ilyenek.
2021. nov. 12. 14:02
 23/27 anonim ***** válasza:
0%

Nekem tévedésből adtak skizó diagot.

Később elvették. A gyógyszert is.

Borderline zavarra nem adhat antipszichotikumot. Más gyszert sem. Ezért ad mellé skizó diagot.

2022. febr. 8. 00:37
 24/27 anonim ***** válasza:
De adhat, sőt ad is.
2022. febr. 8. 18:10
 25/27 anonim ***** válasza:

Borderline BNO kódra nem írható fel gyszer.

Emiatt muszáj adni mellé más diagnózist.

Pl ha antidepit szeretbe adni, akkor depresszió diagot.

Ha hangulatstabilizálót, bipol diagot.

Ha antipszichotikumot, akkor skizó vagy más pszichózissal/haluval járó betegség bno kódját.

De van olyan is, h vki borderline, de nem szükséges gyógyszert szednie.

2022. febr. 9. 00:32
 26/27 anonim ***** válasza:

Ha adható lenne borderline zavarra gyógyszer, akkor annak bno kódja lenne a recepten. Nem egy másik betegségé.

De lehet vki borderline és skizofrén is.

Olyan is lehet, h vkinél felállítanak egy diagnózist, de a kórlefolyás alapjan kiderül, h mégsem az a baja.

Pl depresszióval kezelik. Azt állapítják meg. Később, pl 1 év múlva kevert vagy hipomán/mánis tünetei alakulnak ki. Ekkor rájönnek, hogy nem sima, hanem bipoláris depressziója van.

Ugyanígy lehet, h vkinek pszichózisa van, skizofrén diagot kap. Aztán kiderül, h nem az van, kórlefolyás mást mutat.

2022. febr. 9. 00:37
 27/27 anonim ***** válasza:

23:

Nem skizofréniám, hanem disszoc zavarom van jelenlegi orvosom szerint. C-PTDSD-vel összefüggően.

2022. febr. 9. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!