Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mért van az, hogy az ambuláns...

Mért van az, hogy az ambuláns lapomon szerepel skizofrénia diagnózis,de a doktornőm azt mondta,nem vagyok az?

Figyelt kérdés
A gyógyszerfelírás miatt lehetne, csak az a bökkenő, hogy már fél éve szedem ugyanezeket a gyógyszereket és mindig gond nélkül felírta nekem skizofrénia diagnózis nélkül is. Kb. 2 hete került fel az ambuláns lapomra.

2021. okt. 24. 20:21
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Nem mondtam meg neki a diagnózisom, mert nem vagyok köteles. Főleg, hogy nem vagyok skizofrén a doktornőm szerint sem. Csak úgy odaírta a diagnózist.
2021. okt. 25. 06:34
 12/27 Ypszilon1980 ***** válasza:
74%
Ez így van, csak valamit mondanod kell. Mit mondasz, ha rákérdez? Üzemorvosnak viszont el kell mondani.
2021. okt. 25. 06:55
 13/27 A kérdező kommentje:
Azt mondtam, hogy személyiségzavarom van. Mert az a másik diagnózisom
2021. okt. 25. 07:59
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Milyen személyiségzavar?
2021. okt. 25. 14:47
 15/27 A kérdező kommentje:
Érzelmileg labilis( borderline)
2021. okt. 25. 15:32
 16/27 anonim ***** válasza:

Oh :(

Jobbulást, kitartást

2021. okt. 25. 17:53
 17/27 anonim ***** válasza:
Ez a borderline az év slágere a gyakorin. Ha nem vagy skizó nem írhatja rá az ambuláns lapodra.
2021. okt. 26. 01:37
 18/27 A kérdező kommentje:
Mégis ráírta és azt mondta nem vagyok az! Mégis mért csinálhatta? Mit tudnék tenni, hogy letörölje onnan?
2021. okt. 26. 05:57
 19/27 anonim ***** válasza:
Az egyik orvos ezt mondja, a másik azt. Hogy nekem hányszor volt ilyen. Imádom a magyar egészségügyet. Szerintem ne foglalkozz az ilyen baromságokkal. Én a helyedbe rég otthagytam volna egy ilyen után azt a munkahelyet, egy ilyen nyomorék főnök miatt nem érdemes szenvedned egy percet sem. Nem is szabadott volna elmenned hanem felmondani a pics@ba.
2021. okt. 26. 09:33
 20/27 anonim ***** válasza:

Nem tudom, ez furcsa.

Egyes, az nem igaz, hogy egy skizofrénnek nincs betegségtudata. Lehet, hogy egyeseknek nincs, ahogy egy borderline-os sem tudja minden pillanatban, hogy most épp attól van rosszul, és egy kövér ember sem, hogy ez betegség, és 5 év múlva meghal szívinfarktusban. De mi a fenéért ne értenék meg pont ők, hogy betegek? Ezt kitalálta valaki egyszer, és elterjedt.

Az embereknek fogalmuk sincs sokszor, hogy mi a bajuk, ezért kell elmenni orvoshoz. Egyébként nekem sem mondta meg az orvos. Durva volt. Sokáig gyógyszerrel tömött, voltak durva mellékhatások, aztán lejöttem róla (egy szót sem szólt ekkor sem), egy hónapig rosszul voltam ekkor, és utána egy ismerősöm mondta el, hogy neki elmondta az orvos. Csak nekem felejtette el elmondani. Honnan a fenéből kellett volna tudnom? Azt sem tudják az emberek, hogy mi az. Sokan összekeverik a disszociatív személyiségzavarral is.

Az emberek belülről nem jönnek rá, hogy a világukkal valami probléma van, nem tudják, hogy mi lenne a normális, és mi nem az.

2021. nov. 11. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!