Mért van az, hogy az ambuláns lapomon szerepel skizofrénia diagnózis,de a doktornőm azt mondta,nem vagyok az?
Nem tudom, ez furcsa.
Egyes, az nem igaz, hogy egy skizofrénnek nincs betegségtudata. Lehet, hogy egyeseknek nincs, ahogy egy borderline-os sem tudja minden pillanatban, hogy most épp attól van rosszul, és egy kövér ember sem, hogy ez betegség, és 5 év múlva meghal szívinfarktusban. De mi a fenéért ne értenék meg pont ők, hogy betegek? Ezt kitalálta valaki egyszer, és elterjedt.
Az embereknek fogalmuk sincs sokszor, hogy mi a bajuk, ezért kell elmenni orvoshoz. Egyébként nekem sem mondta meg az orvos. Durva volt. Sokáig gyógyszerrel tömött, voltak durva mellékhatások, aztán lejöttem róla (egy szót sem szólt ekkor sem), egy hónapig rosszul voltam ekkor, és utána egy ismerősöm mondta el, hogy neki elmondta az orvos. Csak nekem felejtette el elmondani. Honnan a fenéből kellett volna tudnom? Azt sem tudják az emberek, hogy mi az. Sokan összekeverik a disszociatív személyiségzavarral is.
Az emberek belülről nem jönnek rá, hogy a világukkal valami probléma van, nem tudják, hogy mi lenne a normális, és mi nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!