Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mért van az, hogy az ambuláns...

Mért van az, hogy az ambuláns lapomon szerepel skizofrénia diagnózis,de a doktornőm azt mondta,nem vagyok az?

Figyelt kérdés
A gyógyszerfelírás miatt lehetne, csak az a bökkenő, hogy már fél éve szedem ugyanezeket a gyógyszereket és mindig gond nélkül felírta nekem skizofrénia diagnózis nélkül is. Kb. 2 hete került fel az ambuláns lapomra.

2021. okt. 24. 20:21
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
34%
Azért van az ambulánslapodon a skizofrénia diagnózis, mert a szakorvos szerint skizofrén vagy. Ezt nem mindig mondják, mert a skizofrén betegeknek nincs semmi betegségbelátása, úgysem hinné el, hogy skozofrén. Semmi értelme mondani, csak a konfliktus van belőle.
2021. okt. 24. 20:49
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
Több diagnózis, több bno kód az több támogatást jelent az orvosnak. Szomorú töténet. Ne hagyd hogy rajta hagyja.
2021. okt. 24. 21:58
 3/27 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem helyes és etikátlan is. Az orvos az igenis mondja meg a betegnek, ha ez a baja. Azt mondta nem vagy az, tehát nem vagy skizofrén. Az, hogy mi szerepel egy ambuláns vagy ellátási lapon, az lényegtelen akkor, ha ez csak iránydiagnózisként szerepel. Az a lényeg, ami a megállapítás, tehát a szöveges leírásnak ezt alá kell támasztania. Amennyiben ez nem így van, akkor az hiba és téves diagnózis. Helyedben visszamennék és rákérdeznék.
2021. okt. 24. 22:31
 4/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Azt honnan tudni, hogy iránydiagnózis- e? Már fél éve kezel ugyanezekkel a gyógyszerekkel.Mért kellett most egy 3.diagnózist is ráírni most? Nagyon zavar. Mar kérdeztem tőle. Azt mondta, a gyógyszerfelírás miatt kellett ráírni. De eddig mért nem kellett ez a diagnózis a gyógyszerfelíráshoz? ( kétféle antipszichotikumot szedek meg Xanax SR-t meg altatót) Nekem ez nem logikus.
2021. okt. 24. 22:38
 5/27 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%

Az a kérdés hogy kerültél pszichiáterhez. Ha oda beutaltak, akkor a beutalás jellege lehet skizofrénia esetleg.

Nem tudom eldönteni, hogy kinek van igaza. Az elképzelhető, hogy egy gyógyszer felírásához ez kell, ez akár meg is változhatott fél éven belül. Ami biztos, hogy egy ilyen diagnózisnak sok hátránya van, tehát ehhez jó indok kell, az ambuláns lapon egyértelműen alátámasztottnak kell lennie ennek, ezt megint nem tudom így van-e.

2021. okt. 24. 23:06
 6/27 anonim ***** válasza:
17%
Nem teljesen mindegy mi van az ambuláns lapodon? Atyaég, ezen fennakadni!
2021. okt. 24. 23:19
 7/27 A kérdező kommentje:
A főnököm küldött el. Az ambuláns lapomon leírja a tüneteimet, panaszaimat. Ennyi. Nem mindegy, mi van az ambuláns lapomon. De a legjobban, a dokinő mismásolása zavar. Ha nincs skizofréniám, mért írja rá? Ez komoly diagnózis, nem írkálhatja csak úgy oda! Főleg nem gyógyszerfelírás ürügyén, ami eddig simán ment.
2021. okt. 24. 23:27
 8/27 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
A gyógyszerfelírás szabálya változhatott. Nem értem a főnököd miért küldött el oda, nem igazán jellemző, hogy valakinek a főnöke pszichiáterhez küldi, vagy egyáltalán tudja küldeni a munkavállalóját. Legjobb esetben is max. kivizsgálást kérhet.
2021. okt. 24. 23:31
 9/27 A kérdező kommentje:
Hát nem tudtam aludni, nagyon sokat fogytam, szerinte zavart voltam. Kvázi megzsarolt, ha nemvizsgáltatom ki magam, szól az ő felettesének. Szóval elmentem, hogy elkerüljek egy nagyobb rosszat.
2021. okt. 25. 04:08
 10/27 Ypszilon1980 ***** válasza:
Hát akkor a skizofrénia nem lesz egy jó pont a főnöködnél.
2021. okt. 25. 05:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!