Egy pszichológus tudna segíteni ezen a problémámon? Mennyi idő lehet egy ilyen kezelés a gyógyulásig?
Emetofóbiám van szerintem.
Tavalyelőtt elkezdtem diétázni, és szerintem a tojástól vagy nem tudom rámjött a hányinger, émelygés iskolába menet, de nem hánytam hálaistennek. Azóta szorongok miatta, hogy hol jön rám, de csak akkor, ha iskolába kell mennem busszal vagy nyilvános helyen. De otthon nem szorongok. Előtte egyáltalán nem féltem tőle, azt hittem soha életemben nem fogok hányni és nem kapok el vírust iskolás héten. Érdekes amúgy, hogy kb tavaly attól féltem, hogy olyan helyen jön rám a hasmars és akkor a hányást el is felejtettem.
Ha elmennék ilyen kezelésre, mit szólnának az ismerőseim?
Megbélyegezhetnek-e miatta?
"gondolom nem egy A4es papirral a hatadon fogsz jarkalni, hogy emetofobiad van es pszichologushoz jarsz"
dehogy :)
Tudna.
Hogy mennyi idő az ilyesmi, az szerintem egyéni. A kognitiv viselkedésterápiás technika pl jó szokott lenni az ilyesmire - kis tàmpont, h mi alapjám kezd keresgélni a rengetegben ha magánellátásban gomdolkodsz.
De szerintem ezzel, ha van, az iskolapszit is felkeresheted. Max tovàbbirámyít, ha úgy itéli meg h jobb kezekben lennél másnál
Mi az amitől félsz?
Ő nem fog furán nézni rád, vagy megitèlni téged emiatt. Nem is egy olyan nagyon szokatlan nehèzség ez (mèg ha elsőre ez esetleg úgy is tűnik), ill. egy pszí nem kezd el minősíteni; igyekszik feltérkèpezni a problémát és segíteni, hogy elmúljon a nehèzsèged.
Nem kérdeztem elég pontosan :D arra kérdeztem rá, h mi miatt félsz erről beszélni.
Amit meg utána írtam, azok szemèlyes tapasztalatok mindenfelől.
Ja😁
Nem tudom, félek hogy nem hinnének nekem
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!