Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha pszichológusra, esetleg...

Ha pszichológusra, esetleg valamiféle terápiára van szükségem, ezt hogy kezdjem el?

Figyelt kérdés

Beírtam a dolgokat a gugliba és azt se tudom, mi van...

Mi az a klinikai pszichológus? (Beírtam, csak összezavart.)

TB alapon hogy jutok ellátáshoz? Kihez forduljak első körben?

Ha nem TB alapon, akkor az átlagosan mennyibe szokott kerülni?

Ha nem TB alapon, akkor kihez forduljak első körben?

Vélhetően autista vagyok, diagnosztizáltatni nem feltétlen akarom, de az ehhez kapcsolódó dolgokat szeretném megtanulni kezelni (már egész jól ment magamtól is).

Nagyon-nagyon közeli rokonomat én ápoltam, amikor rákos volt, ezt szeretném valakinek kibeszélni, feldolgozni.

Az egész fiatalságomat komplettül elb.@.$.tam a tanulásra, ezt is szeretném feldolgozni.

Plusz a párkapcsolattól is félek, alapvetően az autizmus miatt, de nem segít a helyzeten, hogy közel 30 leszek, mire el tudok kezdeni ismerkedni.

Gyógyszert csak a legvégső, utolsó utáni esetben fogadok el.

2021. okt. 23. 18:13
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Kicsit pánikba vagyok esve az összegektől, pedig tök jókat írtatok.

2021. okt. 28. 20:52
 12/15 anonymousreview60 ***** válasza:
77%

Nagynak tűnik az összeg valóban, mert hogy havi 4 hét *5 nap * 5 ember *12.000 Ft = 1.200.000 Ft.

DE: 1. A napi 5 ember mondana 1-1 nevet, amire emlékezni kell, az hetente 25, úgy hogy a terapeuta nem is találkozik vele. Tehát nem vállal csak napi átlag 3-at (szerintem). Egye fene 4-et. Az máris csak 960.000 Ft. Bruttó. 2. Adózni is kell (és esetleg adózik is). 3. A rendelőt is fenn kell tartani. És máris nem akkora az annyi, miközben szellemileg, érzelmileg nem sétafikálás.

2021. okt. 29. 06:25
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező valószínűleg nem azért ijedezik, mert hozzájárulna a terapeuta hizlalásához...

Igen, 45-50'-ért 12000 elég vaskos összeg (bár még távol áll egy magán szakorvos negyedórás, 25-30ezres vizsgálatától), de aki járt jó terápián, eddig mindenkitől azt hallottam, hogy maximálisan megérte, pedig sokan eléggé rossz anyagi körülményekkel vágnak bele. Pontosan azért, mert gyerekkorukból rossz önértékelést, alacsony önbizalmat hoznak, ami addig meggátolta őket abban, hogy felismerjék, elismerjék saját jó képességeiket, merjenek érvényesülni. Szerencsére pont emiatt a terápia az anyagi lehetőségeinken is javíthat, közvetve.

2021. okt. 29. 08:41
 14/15 A kérdező kommentje:

Jó, csak közben eléggé szigorú diétát kellene tartanom, meg kellene csináltatnom a fogaimat, rohad a fél lakás, rendbe kell hozni, félretett pénzem kevés és rohamosan fogy.

Sajnos a többség számára havi 40-50 ezer megengedhetetlen.

2021. okt. 29. 09:06
 15/15 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Ebben az esetben mérlegelni kell azt, mennyi és milyen pluszbevétel előteremtése lehetséges és milyen áron, és utána azt, hogy a fenti dolgoknak mi a fontossági sorrendje.

A diéta kb,. elkerülhetetlen. A fogak is mindennap használatos dolgok. A lélek is mindennap használatos. Ezt tenném 3. helyre. A lakás lassan rohad, azt tenném hátrább.

2021. okt. 29. 09:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!