Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha pszichológusra, esetleg...

Ha pszichológusra, esetleg valamiféle terápiára van szükségem, ezt hogy kezdjem el?

Figyelt kérdés

Beírtam a dolgokat a gugliba és azt se tudom, mi van...

Mi az a klinikai pszichológus? (Beírtam, csak összezavart.)

TB alapon hogy jutok ellátáshoz? Kihez forduljak első körben?

Ha nem TB alapon, akkor az átlagosan mennyibe szokott kerülni?

Ha nem TB alapon, akkor kihez forduljak első körben?

Vélhetően autista vagyok, diagnosztizáltatni nem feltétlen akarom, de az ehhez kapcsolódó dolgokat szeretném megtanulni kezelni (már egész jól ment magamtól is).

Nagyon-nagyon közeli rokonomat én ápoltam, amikor rákos volt, ezt szeretném valakinek kibeszélni, feldolgozni.

Az egész fiatalságomat komplettül elb.@.$.tam a tanulásra, ezt is szeretném feldolgozni.

Plusz a párkapcsolattól is félek, alapvetően az autizmus miatt, de nem segít a helyzeten, hogy közel 30 leszek, mire el tudok kezdeni ismerkedni.

Gyógyszert csak a legvégső, utolsó utáni esetben fogadok el.

2021. okt. 23. 18:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Irj varost es megprobalok segiteni. Priviben is irhatsz.
2021. okt. 23. 18:20
 2/15 A kérdező kommentje:

Budapest.

Nem feltétlen konkrét kell (bár az a legnagyobb segítség :D), hanem egyáltalán MERRE keressek, mit keressek és a fogalmak mit jelentenek.

3/15 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

A klinikai szakpszichológus olyan pszichológus, aki egészségügyi kezelés részeként is kezelhet, pl. depresszió esetén.

Nem TB alapon 10-12.000 Ft/45 perccel számolhatsz.

Nem TB alapon a pszichologuskereso.hu-n kereshetsz terapeutát.

4/15 anonim ***** válasza:
100%

Tb alapon meg tudod nezni,hogy a lakcimed melyik teruletileg illetekes pszichiatriai gondozohoz tartozik, vagy kereshetsz csaladsegitot is. Ezeken a helyeken is el tudnak igazitani a szuksegleteidnek megfeleloen, vidd magaddal a papirokat, amiket kaptal. Vannak alapitvanyok is, autizmussal elokert,ok biztosan segitenek igazan tapasztalt pszichologust talalni.

A klinikai szakpszichologus azt jelenti,hogy a pszichologus elvegzett egy 4 eves szakkepzest, amivel komolyabb, a szemelyiseget is erinto terapiakat folytathat. Ez egy magasabb szint min a sima pszichologus.

Sokan specializalodnak autizmus spektrumzavarra, igy erdemes ebben jartas szakembert keresned.

Budapesttel szerencsed van,mert itt Dunat lehet rekeszteni a pszichologusokbol:)

2021. okt. 23. 18:27
 5/15 anonim ***** válasza:

Neked klinikai szakpszichológusra vagy pszichoterapeutára van szükséged.

TB alapon a területileg illetékes pszichiátriai gondozóba kell időpontot kérned. Ott egy pszichiáterrel fogsz beszélni, és ő eldönti, hogy szükséged van-e gyógyszerre és/vagy pszichoterápiára. Amennyiben igen, akkor beutal klinikai szakpszichológushoz.

Magán klinikai szakpszichológus keresésére az alábbi weboldalakat ajánlom:

[link]

[link]

Nem tudom, hogy a 3# válaszoló hol nézte az árakat, de tapasztalatom szerint a jó klinikai szakpszichológus ára Budapesten 12.000-20.000 Ft között mozog. A legtöbben 15.000 Ft/50 perces áron dolgoznak.

2021. okt. 23. 20:21
 6/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítségeket!

A pszichiátertől, főleg a TB-stől félek, hogy begyógyszerezne azonnal.

Testi betegségekkel is úgy vagyok, hogy előbb rendeljenek el diétát, esetleg bizonyos mozgásformát és ha nem segített eleget, akkor gyógyszer. (Szerencsére most kifogtam olyan belgyógyászt, aki így is jár el.)

Mentálisan meg pláne. Ha jó az élethelyzetem, akkor sokszor van jó kedvem. Céltudatos vagyok, csinálom a dolgaimat, vannak barátaim; amikor ismerkedem, akkor elhívnak randizni és nem szörnyednek tőlem el az elején.

Szóval előbb próbálkozzunk meg terápiával, ha nem segít, na akkor igen, gyógyszer....

2021. okt. 23. 20:49
 7/15 anonim ***** válasza:

Nap-Körben 10 ezer/50 perc. Orvos is ugyanennyi.

Sima pszichológus 5 évet tanul. Ezzel beteget nem kezelhet. Az egészséges működést tanulja.

Klinikai szakpszichológus 5+4 év. Beteggel is foglalkozhat.

Terapeuta. A klinikai szakpszichológus képzés után terápizálást is tanul. Egy képzésben egyfélét. Pl kognitív viselkedésterápia, sématerápia stb.

Tanácsadó szakpszichológus egészségesekkel foglalkozhat, elakadásokkal, nehéz élethelyzetben stb.

2021. okt. 24. 02:58
 8/15 anonim ***** válasza:
Budapesten az Ébredések Alapítvány olcsó hely. Van akinek nem kell fizetni.
2021. okt. 24. 02:59
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Én még nem jártam a fővárosban 12e-nél drágább kl. szakpszichológusnál. Gyógyszerre biztos nincs szükséged ez alapján, amit leírsz. Gyógyszer nem változtat ezeken, a pszichoterápiás munka viszont igen. Gyógyszert annak adnak, akin úgy elhatalmasodik valami állapot, hogy képtelenné válik az önismereti melóra. Ha a gyógyszer lefogja a hátráltató dolgokat, akkor tud már magán dolgozni. Szóval ez neked nem kell. Csak pszichoterapeutára van szükséged.

Ha belefér a büdzsébe havi 50-60000, én nem tökölnék a tébéssel. Így is sok macera lehet, míg találsz egy neked megfelelő szakembert. Mindenkinek más jön be és amíg nincs tapasztalatod abban, hogy neked mi, hónapokat ülhetsz hiába a pszichológus székében, mire rájössz, hogy tovább kell állni.

2021. okt. 24. 17:55
 10/15 anonim ***** válasza:
Sok sikert! 🥺
2021. okt. 28. 20:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!