Január óta mániás időszakban vagyok bipoláris zavar miatt, mit lehet tenni?
Orvosom van, pszichológusom van. Nem a legsúlyosabb mánia, de már az alváshiányt a szervezetem érzi. Környezetem folyamatosan támadom, dühkitöréseim vannak, folyamatosan vásárolok és orrvérzésig dolgozok. Heti 5 napban 14 órát.
Gyógyszert Lamolepet és xanaxot szedek.
Àtmehet ez teljesen pszichotikus àllapotba? Volt olyan is, hogy dühkitörés közben mélyen karmoltam saját magam. Bekattanhatok teljesen ennyi idő után? Kerülhetek kórházba ezért?
Nekem Tegretolból csak kis adag volt tolerálható, de az jó volt.
Legjobb nekem a Lamolep, de nekem épp a hipománt és a kevertet védi ki, depressziót nem. Most is szedek mellé antidepresszánst. Olyat, ami nem szokta a bipolokat ádobni
Mekkora adagot szedsz ezekből?
Pici antipszichó lehetne mellé jó, amíg a mánia lecseng. Pl Olanzapin jól húzza le a dühöt mini adagban is.
Nyugtatót sem szeretnél átmenetileg emelni? Vagy altatót szedni?
Nyugtatót nem szeretnék újra szedni mert már al8g hatott, égig nem akartam emelni.
Pregabalin viszont jól hat, ezt kaptam Rivotril helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!