Lítiumról vélemény?
Figyelt kérdés
Nem szívesen szedném, de már két magánpszichiáter is mondta, hogy jó lenne, mert hatásos szer. Szedek Lamolepet, nem vagyok erősen bipoláris, a depressziós és a kevert epizód sokkal jellemzőbb rám. Van aki esetleg szedi még?2021. okt. 21. 22:04
1/11 anonim válasza:
Elavult sz@r! Folyton remegtem tőle, nagyon sokat híztam. Soha többé nem szedném!
2/11 anonim válasza:
Szar és veszélyes. Pajzsmirigy és veseproblémát okozhat. Ezek nem visszafordíthatóak.
3/11 anonim válasza:
Én már rengeteg pszichiátriai gyógyszert szedtem, de a lítium volt az egyetlen, amire azt mondtam, hogy na, azt nem. Kórházban csak ezt akarták akkor adni, harmadik nap inkább önként haza távoztam és kerestem másik orvost, aki modernebb gyógyszereket hajlandó volt felírni.
4/11 anonim válasza:
szószerint kémiai lobotómia a lítium, átéltem, nem is emlékszek sok mindenre. vérvételre nem küldött az "áldott pszichiáter, úgy olvastam utána, hogy azt havonta kéne lítium mellett. szerencsére rávettem, h váltsunk. nem tudom milyen hosszabb távú egészségügyi problémákat okoz, de nekem a memóriám sínylette meg és mint egy élő zombi olyan voltam. ha nem súlyos skizofrénia vagy epilepszia vagy súlyos bipo akkor sztem nem kéne már ezzel jönniük az orvosoknak, vannak új generációs antipszichotikumok.
5/11 anonim válasza:
Mániára és öngyilkossági késztetéssel járó depresszióra hatásos lehet, de szerintem ilyen esetekben is csak akkor érdemes szedni, ha ezekre más nem hat jól.
7/11 anonim válasza:
Nem merném kiprobálni. Lamolepet szedek évek ota. Egész jó,bár sok a depresszios fázis,de hát a bipoláris ilyen.
8/11 anonim válasza:
Én is Lamolepet szedek. Sok a depis fázis nekem is, pedig ez inkább erre jó. Mániás/hipomán fázis ellen még kevésbé véd elvileg.
Neked arra jó?
9/11 anonim válasza:
Lítium nekem bevált, aztán a napi 1000mg-ot túlléptem és súlyos mérgezéssel kerültem a sürgősségire. Így újra Lamolep, aminek meg semmi hatását nem érzem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!