Január óta mániás időszakban vagyok bipoláris zavar miatt, mit lehet tenni?
Orvosom van, pszichológusom van. Nem a legsúlyosabb mánia, de már az alváshiányt a szervezetem érzi. Környezetem folyamatosan támadom, dühkitöréseim vannak, folyamatosan vásárolok és orrvérzésig dolgozok. Heti 5 napban 14 órát.
Gyógyszert Lamolepet és xanaxot szedek.
Àtmehet ez teljesen pszichotikus àllapotba? Volt olyan is, hogy dühkitörés közben mélyen karmoltam saját magam. Bekattanhatok teljesen ennyi idő után? Kerülhetek kórházba ezért?
Gyógyszeremelés (bár a Lamolep inkább megelőzésre van, nem akut mániára) vagy váltás, kiegészítés mással lehet jó.
Életmód változtatása, terápia is jó, de a mánia attól nem múlik el. Az együttélést segítheti a tünettel. Pl düh kontrollálása.
Elvileg átmehet, de van akinek sosem megy át.
Elvileg csak veszélyeztető állapotban küldhetnek akaratod ellenére kórházba.
De van olyan orvos akinek elég, ha vki nagyon mániás vagy haluzik stb.
Szerintem melatonin, gyógynövény ilyenkor nem sokat ér. Mánia ellenes hatása nincs, de talán nyugtat kicsit.
Relax, meditáció jó, de mániában lehet olyan állapot is, amiben ez képtelenseg.
Más hangulatstabilizálót próbáltál korábban?
Antipszichotikumot?
Az is elég lehet, ha addig szedsz valami mást is, amíg a mánia tart.
A pszichológus szerintem ebben az esetben nem sokat tud tenni. Szokásos figyeljek az alvásra dolgokat tud mondani.
A pszichiátert most készülök leváltani. Kb 2 hónapja nem láttam. Amikor bejelentette, hogy most elmegy egy hónap szabadságra, majd utána vált gyógyszert (amit előtte már hónapokkal jeleztem, hogy így nem jó) kiállíttattam vele a papírt, hogy a gyógyszeremet a háziorvos is fel tudja írni. Szarnak ezek mindenbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!