Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha állandóan szorongok itthon...

Ha állandóan szorongok itthon és depressziós vagyok, akkor menjek el külföldre? Vagy ott se lesz jobb?

Figyelt kérdés

Nagyon mehetnékem van. Elegem van ebből az országból, az emberekből, az unalmas tájakból, mindenből. Környezetváltozást akarok, idegen nyelvet akarok beszélni, más emberekkel akarok találkozni, akiktől lehet életörömöt tanulni. El akarok menni.

De van, akitől azt hallom, hogy ez rossz ötlet, mert csak vinném magammal a keserűséget. Szerintem, ha lefoglalnám magam, és más környezetbe mennék, sokkal jobb lenne.

Van valakinek ilyen tapasztalata?

2021. okt. 18. 19:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha a család az oka, javulhat. Ha nem, komolyan mondom. Nem egyszerű, de pszichológus.
2021. okt. 18. 19:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Nos, nekem itthon kezdődött a pánikrohamom, kimentem külföldre, aztán ott meg elvitt a mentő 220-as vérnyomással :D Szóval nekem aztán nem javított semmit.
2021. okt. 18. 19:46
 3/7 anonim ***** válasza:
50%
Ha van rendes végzettséged, beszélsz nyelvet, lenne hol laknod és lenne munkád, menj. De igen, pszichoterápia nem ártana. Illetve azért válogasd meg, hova mész. Attól, mert nyugat (?), még nem lesz maga a paradicsom.
2021. okt. 18. 20:10
 4/7 anonim ***** válasza:
Életem legelső és egyik legnagyobb panikorohamat külföldön kaptam..senki nm segített, vhogy hazajöttem de teljesen kivoltam. De sokat tanultam akkor tok egyedül. Ha mész akkor tuti helyre menj és legalább 2honapnyi pénzt és ha gebasz van repjegyre külön elrakni penzt.azota voltam máshol is külföldön,és a problémáim ott is előjöttek.de mindenki máshogy éli meg.tervezd meg jól a kiutad és ha nem ok,gyere vissza.ennyi.kozben lesz időd az életeden gondolkozni.
2021. okt. 18. 20:24
 5/7 anonim ***** válasza:
meguntam, kijöttem európába inkább. nem a bébiszittered lesz, nem oldja meg a problémáidat, nincs tündérpor és varázsigére elszálló gondok, de én pl átalszom az éjszakát három éve. meg úgy érzem végre kapok levegőt. ha visszamegyek a szülővárosomba, nem tudok végigmenni a forgalmas belvároson, nem tudok egy kávét rendelni anélkül, hogy elrontanám és kínos helyzetbe kerülnék, nem sminkelek és kapucnim van, hogy rám se nézzenek. itthon az új városomban összehaverkodok a taxissal abban a tíz percben, amíg eljutok innen oda, lett saját stílusom, hozzá merek szólni az emberekhez. megváltoztat. lehet hogy jófele, lehet hogy nemjófele. bár az is kérdés, egyből a saját hazádba érkezel-e, vagy keresgélned kell egy sort mire otthonra találsz. nekem szerencsém volt, én elsőre hazaértem.
2021. okt. 21. 11:43
 6/7 A kérdező kommentje:
Utolsó: megkérdezhetem, hova mentél? Én amúgy nem Európában gondolkodom. Vagy Kanada felé, vagy a déli féltekére mennék.
2021. okt. 21. 12:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Alpok, és maradjunk ennyiben. (bocsi de ennél közelebbit nem kapsz, más se kapott.)
2021. okt. 21. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!