Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehet túllépni azon,...

Hogyan lehet túllépni azon, hogy gyerekkorban valami hiányzott?

Figyelt kérdés

Szerettem volna tornázni, táncolni, zenélni, korcsolyázni stb., de vagy elbátortalanítottak, elvették a kedvem, vagy nem volt rá pénz, vagy nem volt olyan lehetőség a városban, lényeg, hogy el se jutottam anno odáig.

Azóta ezeket hobbiszinten felnőttként kipróbáltam, és szeretem is, hobbiként, ha van időm csinálom, de az egészet beszennyezi az a hiány gyerekkoromból. És azt vettem észre, hogy van valami olyan tendencia, mintha vissza akarnék menni valahogy gyerekkoromba, regresszálni és ezeket beteljesíteni, holott tudom hogy nem lehet.

Hogy tudnék ezeken túllépni?

2021. okt. 18. 00:25
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Kétlem hogy ezeket szeretnéd gyerekként beteljesíteni. Inkább úgy hangzik mintha stresszes lenne az életed és visszaszöknél a viszonylag kevésbé problémás gyerekkorba. Ezeket a dolgokat felnőttként már nem fogod annyira élvezni mintha akkor gyerekként nagy szenvedéllyel kipróbaltad volna. Vagy ha feltétlenül úgy érzed, hogy akkor kimaradtál valami nagyból, és ekkora lyukat ütött benned, nincs más mint elfogadni, hogy felnőttél. Most felnőttként kereshetsz más hobbit ami talán még jobban is fog érdekelni, mint akkor a korcsolya meg a többi.
2021. okt. 18. 00:40
 2/2 Ypszilon1980 ***** válasza:
Hát nehéz. Az a baj, hogy az elmúlt dolgokat, főleg a gyerekkori élményeket nem tudod bepótolni, ezt te is tudod. Kesereghetnék én is, hogy gyerekkoromban sok mindenre nem volt lehetőségem, mert nem volt annyi pénzünk, mint más osztálytársamnak, őket istenítették, de tudod az a baj, hogy ennek már vége és csak azzal tudod kompenzálni, hogyha te magad megteszel magadért mindent. 16 évesen kezdtem sportolni és volt, hogy ki kellett hagyni sok időre az edzéseket, mert nem tudtuk fizetni, de mikor már volt munkám, akkor abból megoldottam és újrakezdtem mindent. Évekig úgy mentem el otthonról, hogy apám szinte minden alkalommal megjegyezte, hogy már megint hova megyek és minek, csak pénzkidobás, de annál jobban akartam.
2021. okt. 18. 07:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!