Ha egy ember antiszociális személyiségzavar diagnózist akar magának, és elmegy egy pszicháterhez akinek hazudozik a tüneteiről. Mondjuk elmondja hogy ő kényszeres hazudozó, és rendszeresen kihasznál és manipulált másokat, pusztán szórakozásból. Elmondja hogy ő úgy gondolja hogy a törvény csak a butáknak való, vagy mesél kitalált gyermekkori traumákról, esetleg konkrétan olvassa valós személyiségzavaros emberek beszámolóit és azokat mondja el saját gondolatokként beállítva hogy hitelesebbnek tűnjön. Tegyük fel hogy valóban megkapja a papírt amin a diagnózis egyértelmű bizonyítéka.
A kérdés az hogy ez a személy akkor végülis tényleg antiszociális személyiségzavarral "küzd", vagy csak az orvos lett férrevezetve? Lehet hogy nem, mert ezek a tünetek csak kitaláltak. De lehet hogy igen mert talán hazudott az illető de pont ezért lehet hogy tényleg pszichopata/szociopata hiszen gyakorlatilag pont ez a viselkedés utal a zavarra.
Szakember észreveszi. ( ezt kell leírni, mert biztos így van).
2021. okt. 10. 03:44
2/6 anonim válasza:
Az illető kényszeres hazudozónak számít. Egy antiszoc ember nem AKAR magának ilyen diagnózist, annak örülne, ha nem lenne antiszoc. Egy futottak még kategóriás SZTK-s orvost, aki háromszor bukott az egyetemen, azt persze meg lehet vezetni, de egy jó szakember látni fogja, hogy mi a szitu. Mondok egy példát. A piacon a románok hiába mondogatják nekem, h az övek meg a kabátok valódi bőrből vannak, én 20 méterről látom, h rost-műbőr. Mivel ez a szakmám, ezt tanultam. Egy átlag embert lehet, h meg tudnak vezetni, de aki ért hozzá, azt nem. Én nem azt figyelem, h mit mondanak, hanem minden mást. Egy jó pszichiáter sem a halandzsára koncentrál, hanem a beteg viselkedésére, testbeszédére.:)
2021. okt. 10. 05:19
3/6 anonim válasza:
Egy antiszociális ember ilyen tünetekkel nem fog pszichiáterhez fordulni. Vérében van a hazugság, akkor is tagad, ha szembesítik a bizonyítékokkal, nem hogy kitálaljon a pszichológusnak. Nincs igazi önismerete, ebből a szemszögböl nem is látja magát. Ilyen beszédre csak sikeres terápia utan lennenek képesek, és közülük nagyon kevesen jutnak el idáig.
2021. okt. 10. 08:42
4/6 anonim válasza:
Aki ilyen tünetekkel haknizik a pszichiáternél, meg mindenféle gyerekkori traumáiról mesél, arról eszébe nem jutna egy pszichiáternek (se) az antiszoc személyiségzavar. Akkor már inkább nárcisztikus, vagy valami "kevert" személyiségzavar. Lerína az illetőről, hogy arra áhítozik, hogy foglalkozzanak vele, figyeljenek rá, különlegesnek tartsák.
2021. okt. 10. 20:52
5/6 anonim válasza:
Az ilyen ember szerintem minkanélküliséggel küzd, mert rohadt sok ideje van értelmetlen marhaságokra. Az ilyennek inkább azt ajánlanám, hogy egy gasztros orvosnak hazudozzon, hátha meginvitálja egy vastagbél tükrözésre.
2021. okt. 10. 21:55
6/6 Ypszilon1980 válasza:
Ilyen biztosan nincs, mert eleve ki akar magának ilyen diagnózist, plusz bezárhatják vagy gyógyszerezhetik akkor feleslegesen. Egyébként erre vannak tesztek is, amin simán megbukik egy ilyen projekt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!