Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi a véleményetek a francia...

Mi a véleményetek a francia paradoxonról? Hogy létezhet ez?

Figyelt kérdés

[link]


Teljesen ellent mond az az állítás hogy a zsír nem jó ha megnézzük a mediterrán vidéken élőket. Pl nagyon zsíros sajtokat esznek (kék sajtok, parmezán camombert stb) , vagy pl ott van az osso bucco mint olasz nemzeti étel ami jó zsíros borjú csülök. Vagy a sok tészta fogyasztás is nézzük.


Mi lehet ennek az oka? Lehet mégis a genetika a döntő és nem a táplálkozás vagy tényleg a bor miatt állnak így egészségügyileg? Vagy mi lehet az oka?


2019. febr. 6. 13:26
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem maga a zsír rossz, hanem annak bizonyos fajtái. A mediterrán étrendben amúgy nem a zsírok dominálnak, hanem a "jó" húsok (hal, baromfi), az olivaolaj, a zöldségek, a gyümölcsök és a bor.
2019. febr. 6. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
1. Az állati zsírokból is sokat esznek. Nézzük az ottani kolbászokat vagy a mortadellát. De az is igaz hogy emellé rengeteg halat zöldséget és gyümölcsöt esznek
2019. febr. 6. 13:44
 3/3 anonim ***** válasza:
Sok zöldség, gyümölcs, oliva (bogyó és olaj), marhahús, halak/tengeri herkentyűk, tészta félig megfőzve, sajt és egyéb tejtermékek. Nem esznek kevés zsírt, az tuti, max. jobb forrásból. Sok napfény (D-vitamin), legalábbis a mediterrán vidéken. Az alkoholtól nem lesz senki egészségesebb, bár a vörösborban vannak hasznos anyagok, de ez önmagában nem magyarázza meg, miért egészségesebbek.
2019. febr. 7. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!