Cukorbetegek, ha egy pohár kefírből és kb.10 dkg francia saláta alapból, kevés majonéz + mustár felhasználásával salátát készítek, az kb. mennyi CH-ot tartalmaz?
Általában mindenen rajta van az összetevő. Megnézed a kefír CH-ját, az adott. Megnézed a franciasalátaalap tartalmát, kiszámolod. Ha nincs rajta, akkor megnézed a tápanyagtáblázatban. Amúgy a zöldségekben nagyon kevés van. Ugyanígy jársz el a többivel is. Három dolog kell az egészhez: táblázat, mérleg és számológép. Amúgy a dokim szerint nem a szénhidráttartalom a lényeg, hanem a kalória. Épp mos olvastam az Atkins-diéta lényegét: zsírból állít elő a szervezet energiát. Egyébként én már jártqam így. Kevés CH-fogyasztás mellett több kalória-bevitel volt, és attól is emelkedett a cukorszint.
Találtam neked egy táblázatot, ha esetleg nem lenne:
Köszi a linket.
Nem Atkinsezek, hanem cukordiétán vagyok, ahol bizony számolni kell a szénhidrátokat.
Kevés mustár, a kefír majdnem minden étkezésbe beiktatható, a salátába egy csipet majonézt is szoktam tenni, de az kicsit megnyomhatja CH szempontjából, ezért érdekel.
A dokitól kapott CH táblázatom alapján 27 g CH-t írnak egy adagnyi francia salira, ami azért elég sok.
Apropó!
A linket nem tudom megnyitni vmi oknál fogva..
:S
Oké, már sikerült.
Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!