Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem merek erről beszélni a...

Nem merek erről beszélni a terapeutámnak. Mégis megtegyem? Nektek volt ilyen tapasztalataitok?

Figyelt kérdés

1 éve, hogy minden kapcsolatot megszakítottam az exemmel, akivel 3 évig együtt voltam. Sok mindenen túljutottunk. Mindent elmeséltem a kapcsolatunkról a szakembernek, illetve rengeteg más ember véleményét is kikérdeztem, hogy normális volt e az, amiben voltam. Kivétel nélkül mindenki helyeselte azt, hogy hagyjam el az érzelmileg bántalmazó exem. A leveleit is megmutattam egy pár embernek, mert nagyon bizonytalan voltam és nem akartam elhinni, hogy igazam volt.

Igazából a végleges szakításnál én döntöttem el egyedül, hogy örökre elhagyom, mert teljesen leépültem. Különösen, amikor megtudtam, hogy megcsalt (büntiből). Azután, amikor elhagyni készültem, akkor mondta, hogy csak hazudott.. Mindegy, hosszú…

Nos, az a baj, hogy ennek ellenére is hiányoznak a BOLDOG emlékek, amiket vele töltöttem el. Kb havonta előjön ez az erős hiány érzet, aminek nem szabadna megtörténnie. Tudom a telefonszámát, de kontrollálni tudom magam, szóval csak képzeletben történik meg, hogy írok neki. Az a jó, hogy a hiány érzése kb 2-3 nap múlva elmúlik, de azután jön a következő fázis.

Nem tudok pasizni, senkit nem érdeklek, szóval ez nem lesz megoldás számomra, és jobb lenne először végleg lezárnom magamban a múltat.

A teraputának (aki direkt ezzel foglalkozik), nem merek szólni erről. Utoljára (kb pár hete) “panaszkodtam” neki, hogy anyum alkesz és sok vele a gondom, adott pár tanácsot, 2 nap után megkérdezte hogy vagyok és ennyi… Nem érzem az őszinte törődését és szerintem nyűg lennék neki ezzel a beteges gondolkodásommal.

Most lehet kicsit túloztam, tudatalatt gondolom csak kifogásokat keresek…. Meg félek bevallani még magamnak is, hogy hiányzik valaki olyan, aki bántott engem. Nemcsak bántott, (mivel nem is ilyen volt eleinte) de értitek, hogy mire akarok célozgatni.

Élőben soha nem beszélnék erről senkinek, mert a legtöbben elítélnek. Meg nincs is kivel.

20/l

2021. okt. 7. 02:41
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Aranyos vagy... Sajnos milliószor megesik, tök alapdolog, hogy az ember visszavágyik amellé, aki bántalmazta. Például én is évekig visszasírtam az első, bántalmazó barátnőmet. A terapeutád meg valószínűleg száz ilyen sztorit hallott már a praxisában. Mondd el neki nyugodtan, hogy mi a helyzet.
2021. okt. 7. 03:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A szakemberhez azért jársz, hogy minden problémádat, lelki nehézségeidet elmondd neki. Mondd el ezt is úgy, ahogy ide leírtad.

Nem fogod terhelni. Az olyan érzésekről is kell beszélni, ha vele kapcsolatos ellenérzésed van, ennek őszinte kapcsolatnak kell lennie, hogy tudjon segíteni.

2021. okt. 7. 04:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nagyon sok embernek hiányzik a toxikus exe. Ennek komoly szakirodalma van, ne szégyelld magad, létező jelenség, és rengetegen küzdenek vele a világon.

A terapeutádnak mondd el őszintén, mit érzel, de én azt tanácsolom, ha ezek után úgy érzed, nem foglalkozik veled, nem konstruktív, akkor keress másikat!

Nem természetes, ha az ember így érez a terapeutájával kapcsolatban, az is csak ember, és lehet, hogy nem jól végzi a munkáját, emiatt SE magadat hibáztasd!

2021. okt. 7. 04:39
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"aminek nem szabadna megtörténnie". Ez annyira megütötte a szemem. Miért, ki tiltja meg? Mi baj származik abból, ha mégis? Egyáltalán ebben a helyzetben hogy definiálod a szabad szót? Mert ez nekem úgy hangzik, hogy "Fáj a szivem. Hiszen bántott, így nem szabad vele beszélnem. Azért nem szabad, mert csak megint fájdalmat okozna. Azért nem szabad, mert megint megmozgatná az érzelmeimet amit nem engedhetek meg magamnak." Ha látsz ezekben a mondatokban valami olyat, amire magadra ismertél akkor a szóhasználatod és a hozzáállásod rossz. Ha továbbra is a szabad szóhoz ragaszkodsz akkor semmi mást nem csinálsz, minthogy egoból, észből tiltod meg magad számára az érzéseidet.

Találóbb lenne a "nem szeretnék". Vagy a "szeretném, DE érzelmileg nem állok készen arra, hogy kezeljem".

Az emberek akkor nem tudnak elengedni egy párkapcsolatot, ha még várnak valamit az exüktől. Legyen az egy bocsánatkérés vagy (ha elmaradt) az utolsó beszélgetés. Te mit vársz az exedtől?

2021. okt. 7. 04:43
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező szerintem te tudatalatt ragaszkodsz ezekhez az emlekekhez, nem akarod elengedni oket. Most nincs mas az eletedben akivel atelhetned ezt az oromet es az emlekeidbol facsarod ki ezt az erzest. Beszedesnek talalom hogy pont egy olyan szakemberhez jsrsz aki erre specializálódott de pont errol nem beszelsz neki.

Az hogy "nem erdekelsz senkit" szerintem a legkevésbé sincs igy csak

1) Mivel a multban elsz es érzelmileg az exedhez ragaszkodsz nem vagy nyitott masokra - hidd el ezt meg lehet erezni nsgyon ha a nő meg fejben masnal van

2) Te sem veszed eszre akit erdekelsz mert meg sz exed van a fejedben es a szivedben is.

2021. okt. 7. 11:20
 6/7 A kérdező kommentje:

Oh, most tényleg felnyitottátok a szemem. Örülök, hogy elmertem küldeni a kérdésem.

4# az utolsó beszélgetés hiányzik, mivel nem lehetett vele normálisan kommunikálni, amikor látta, hogy menni készülök. Pedig jól esne egy búcsú beszélgetés. A bocsánatkérés azért nem érdekel, mert soha nem kért bocsánatot és nem is lenne őszinte, ha megtörténne.

5# :((( próbálok dolgozni rajta csak szorongok új emberek közt és kevés kedvem van az ismerkedési fázishoz. De amúgy a többi is igaz, amit írtál csak max az a tudatalattimban van. Tudatosan nem érzékelem, hogy pl még hiányzik nekem vagy ragaszkodom hozzá. Csak ugye akkor, ha újra hiányzik.

2021. okt. 7. 12:43
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Hasonlo helyzetben voltam.

Egy mergezo kapcsolatbol szalltam ki, pszichologus segitett benne. A barataim egy ido utan megjegyeztek, hogy miert kattogok meg mindig a tortenteken. A pszichologus nem mondott ilyet. Egyszer megjegyezte, hogy latja, meg mindig foglalkoztat a tema. Akkor a hallgatas mellett dontottem: gondoltam, hogy ha nem beszelek rola, hamarabb tul leszek rajta. Ha nem beszelek, nem is letezik. Ket honapig ment ez igy, majd az egyik gyakorlat soran csostul elotort minden. Akkor mondta, hogy beszelgessunk csak ezekrol, mi tortenik, stb. Ebbol tanultam, es kesobb mindig elmondtam, mi tortent es az hogyan hatott ram. Mindig azt ereztem, hogy mellettem all.

Kozottunk 10 eves baratsag volt. A pszichologus mindig azzal nyugtatott, hogy 10 ev megszakitasanak feldolgozasahoz, meggyaszolasahoz ido kell. Nagyjabol 1,5-2 ev kellett nekem a feldolgozashoz. Ami igazan segitett a lezarasban: 1 ev no contact utan o keresett meg, o akart tolem valamit. Egyreszt az egomnak is nagyon jo tett, masreszt meg nyugodtan at tudtam gondolni mindent, es halalnyugodtan tudtam azt mondani neki, hogy mar nem akarok tole semmit. Nekem ezzel lett kerek a tortenet.

2021. okt. 7. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!