Nagyon szorongó,aggódó vagyok,hogyan legyek nyugodtabb?
Mindent magamra veszek,görcsösnek érzem magam.
Ha valakinek mondok valamit,utána folyton ellenőrzöm,hogy mit mondtam,hogyan mondtam....ha valakinek "nemet" mondok,azon agyalok,hogy biztosan megbántottam,mit gondol most rólam....persze idővel ez elmúlik,csak olyan rossz érzés,hogy ezek miatt feszült vagyok.
Nekem az szokott segíteni amikor túlgondolom a dolgokat, hogy próbálom levezetni a gondolataimat. Pl. ha úgy érzem mérgesek rám valamiért megkérdezem magam, hogy miért is mérgesek, van-e rá igazi okuk, ha van okuk mi okozhatta...
Néha a másik ember helyébe képzelem magam, úgy gondolok rá mit gondolhat rólam, így egy logikusabb képet kapva
Köszönöm,ez is jó megoldásnak tűnik:)
Engem lefárszt a sok beszéd,leszívja az energiám,csendesebb vagyok.:)
Az igazság az, hogy nem látsz bele mások fejébe. Mindenkinek joga van azt gondolni, amit akar. És ezen te nem is tudsz változtatni. A lényeg a tettekben és a szavakban van. Tudom, hogy ezt nehéz elfogadni, de próbáld meg :)
1# jó dolgot írt azzal, hogy a másik helyébe képzeled magad.
A folyamatos rákérdezést, hogy "Most dühös vagy rám? Megbántottalak? (...)", én nem ajánlom. Nekem is van ilyen ismerősöm, mindenkinek az agyára megy vele. Elsősorban azért, mert a többi ember nem érti ezt a szorongást és bizonytalanságot, mivel az esetek 99%-ában az illető semmi olyat nem tett, amivel megbánt/megsért/elszomorít.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!