Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek mi a rosszabb? A...

Szerintetek mi a rosszabb? A bipoláris hangulatingadozás, vagy az elfásulás?

Figyelt kérdés
Tehát, mindkét tényezőnek megvan a maga pozitívuma és negatívuma. A súlyos hangulatingadozásnál az ember megéli a mennyet és a poklot is. És épp amelyik állapotába van, úgy érzi, hogy az örökké fog tartani. Nyilván, a nyomasztó hangulatnál ez a totál kilátástalanság érzése, míg a pozitív periódusba az ember legszívesebben örökké élne. Fásultság esetén viszont nincs semmi. Se rossz, se jó. Az ember faarcal leéli ami még hátra van. Néha persze szomorkodik kicsit, vagy netán örül valaminek, de ezek mind csak felszínes érzések, sokat nem nyomnak a latban. Melyik a jobb? A szélsőségek, vagy az egyensúly?

2021. okt. 6. 15:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
A bipoláris zavar egy betegség ami kezelhető, szinten tartható. Az elfásultság az nem betegség.
2021. okt. 7. 11:31
 12/14 A kérdező kommentje:
Érdekes dolgokat olvasok, köszi mindenkinek a választ. Igazából rám mostanában tör néha iszonyú negatív érzés, én ezt "sötét vonat"-nak neveztem el, mert tényleg, olyan érzés, mintha valami hihetetlenül rideg hangulat sodorna magával, és fizikai vonzata is van: nehéz légzés, pulzusszám emelkedése, kényelmetlenség, álmatlanság, stb. Néha tart 2-3 napig is, olyankor alig van kedvem bármihez, amit elkezdek, azt is megunom, és fáj a fejem, minden bajom van. Gyógyszert sosem szedek be rá, nálam ez elvi kérdés. Majd 50-60 éves koromban élni fogok ezekkel a szerekkel, de míg fiatal vagyok, lekűzdöm. És idővel elmúlik a rossz érzés, és jön a megváltás. Olyankor pedig hihetetlenül élvezek mindent, a filmeket, a meccseket, a játékokat, az ízeket, az életet, és tart ameddig tart. Még az is extázissal tölt el olyankor, ha csak az autó ablakából kifele nézem a fényeket. A negatív hangulat amúgy általában azért tör rám, mert rájövök, hogy az életem véges. Nem tart örökké, és telnek az évek. Elképesztően nyomasztó tud lenni, hogy az öregedésre gondolok, és ezek a dolgok magukkal sodornak. Most már tudom, mit érzett Petőfi, aki verseken át az öregedéstől rettegett, hát, ez is egy bizonyos fajta fóbia lehet, és sajna bennem is megvan. Most azon gondolkodok, üljek e fel erre a hullámvasútra, és éljem e meg egyre szélsőségesebben ezeket az érzéseket? Vagy próbáljam meg elengedni az egészet, és fapofával leélni ami megadatott. Én egyelőre inkább a hullámvasútra szavazok. Aztán meglátjuk, erősödnek e a tünetek, romlanak e vagy javulnak ezek a hangulati ciklusok.
2021. okt. 7. 17:30
 13/14 anonim ***** válasza:
21%
Ez attol is függ,hogy milyen erős a bipoláris zavar. Én pl 2es tipusu vagyok ahol nincs erős mánia. Van sok gyenge mánia rövid ideig,de sajna a depresszio több. Egy erős depresszios fazis viszont mindennél rosszabb. A fásultság nem betegség. Bipolárisra muszáj a gyogyszer.
2021. okt. 9. 05:14
 14/14 anonim ***** válasza:
60%

Nem muszáj a b.depresszióra gyógyszer..a kedélyjavítók választhatóak. Az egyik kommentelő is leírta hogy csak kipróbalta a gyógyszert de cserébe fáradt volt szedult ezert abbahagyta..

A tartós fásultság, apatia a depresszió egy szeglete

2021. okt. 9. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!