Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichiáterhez csak a háziorvo...

Pszichiáterhez csak a háziorvos adhat beutalót, nem lehet megkerülni?

Figyelt kérdés
Nem szimpatikus a háziorvosom, nem szívesen fordulok hozzá ilyesmivel. Meg vidéken van, én meg pesti albérletben. Ebben az esetben csak a megfizethetetlen magánrendelés marad?

2021. szept. 25. 17:04
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
A magánrendelésre is van egy új törvény, tavaly óta minden vizsgálatról jelentést kell küldjenek a háziorvosnak. Mindenképpen tudni fog róla a háziorvosod.
2021. szept. 25. 17:20
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Pszichiátriára nem kell beutaló a 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet

miatt.

2021. szept. 25. 17:31
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell beutaló, felhívod a hozzád tartozó, területileg illetékes pszichiátriai gondozót és ott kérsz időpontot magadnak.
2021. szept. 25. 17:56
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
1es: az érdekes, mert a pszichiátriai betegeknél a személyiségi jogok miatt nem vagy köteles tájékoztatni a háziorvost semmiről, még az ambuláns lapot se vagy kötelező odaadnod neki. Ezt az én háziorvosom mondta nekem 2 hete, mivel én is rendszeresen járok pszichiáterhez, csak én jóban vagyok vele, így nem titkolok előtte semmit.
2021. szept. 25. 17:59
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem beutaló köteles.
2021. szept. 25. 18:55
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog tudni róla a háziorvos, mert a felhőben a pszichiátriai dokumentumaid érzékeny adatnak minősülnek, tehát csak szakorvos tekintheti meg, ha szakmai szempontból indokolt.
2021. szept. 25. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!