Mit lehet tenni ha a háziorvos bemondásra ír ki pszichiátriai gyógyszereket? Frontint pl?
nem kell hozzá szakorvosi javaslat.
Ha bemenne a rendelőbe, és szenélyesen kérné, az is bemondásra történne.
A háziorvos semmilyen hibát nem követett el.
Létezik a "telemedicinális ellátás", azaz betelefonálsz, és a háziorvos eldönti, hogy a tünetek tisztázása érdekében szükség van-e személyes megjelenésre vagy nem. Ha nincs, akkor felírja a gyógyszert az EESZT-be, és te már válthatod is ki aznap.
A Frontint nem csak pszichiátriai betegségek esetén alkalmazzák, szakorvosi javaslat sem kell hozzá, így a háziorvos bárkinek felírhatja. Nem kell előtte semmilyen vizsgálatot elvégeznie.
Nekem a háziorvos úgy írt fel Frontint (100x0,25mg), hogy a kartonomban volt psz. diagnózis (depresszió, szorongás, minden istenf@sz@).
Az új háziorvos viszont konkrétan azt mondta, ő nem fog ilyen erős nyugtatót adni egy ilyen fiatal (29) embernek, pont.
Nekem panaszaimra adtak altatót és nyugtatót is (alváshoz) átmenetileg.
Később komolyabb betegséggel kapásból kórházi beutalót kértem, így ott kezdtek kezelni, utána ambuláns pszichiáter.
Végül magánba mentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!