A háziorvoson és a magánpszichiáteren kívül honnan
szerezhetek beutalót pszichiátriára?
Pszichológus már biztos nem tud segíteni?
2021. máj. 28. 22:49
Én csak erről a két lehetőségről tudok. A magánpszichiáterhez is gyakran kell a háziorvostól. Talán ezek alól kivétel a sürgősségi eset/mentő kihívása.
2021. máj. 28. 22:50
3/14 A kérdező kommentje:
#1: Még pár éve konkrétan egy pszichológus mondta, hogy ő nem tud velem mit kezdeni, pszichiáterhez kéne járnom, vagy minimum 3 hónapra befeküdnöm egy pszichiátriára.
Érdemes másik pszichológust keresni.
Én is voltam 3-4 nél mire valaki elvállalt.
Utána egyszerre jártam pszichológushoz és pszichiáterhez. Mindkettőnél alá kellett írnom a nyilatkozatot, hogy megbeszélhetik egymással az állapotom.
Nagyjából úgy nézett ki, hogy a pszichiáter olyan gyógyszereket adott amik felhozták olyan szintre a koncentrációs képességeim, hogy a pszichológus terápiára oda tudjak figyelni.
2021. máj. 29. 00:15
2. vagyok. Én is járok pszichológushoz és pszichiáterhez is. Az előbbivel kezdtem, de hónapok után sem javult az állapotom, ezért javasolta ő, hogy esetleg keressek fel egy pszichiátert is. Átbeszéltük az egészet és segített ő találni egyet, most párhuzamosan megy a kettő. Azt ajánlom, találj egy új pszichológust és beszéld meg vele a dolgaid, ő valószínűleg tud ajánlani pszichiátert is, de beutalót természetesen nem tud adni, az háziorvostól kell.
2021. máj. 29. 00:24
6/14 A kérdező kommentje:
Bárcsak lenne pénzem akárcsak az egyikre is. 😅 Nemhogy a kettőre együtt... Tök jó lenne, bennem is felmerült már régebben, de az egyiket se tudom megfizetni, nemhogy mindkettőt. Pont ezért "szeretnék" pszichiátriára menni, mert az ingyenes.
Hol laksz? A legtöbb helyen nem kell beutaló a területileg illetékes pszichiátriai gondozóba.
(Magán pszichiáterhez pedig végképp nem kell beutaló a háziorvostól...)
2021. máj. 29. 08:46
8/14 A kérdező kommentje:
Budapesten. Ahova én szeretnék menni, amit még a pszichológus is ajánlott annó, oda kell sajnos. :/
Azt tudom, hogy magán pszichiáterhez nem kell beutaló, viszont kell cserébe nem kevés pénz...
Bizony nem kevés pénz....de van aki, aki az árakat a kliensek lehetőségeihez méri, az enyém egy időre ingyen is vállalt, mert tudta, hogy milyen helyzetben vagyok. Próbálj utánakérdezni, hátha van ilyen a környékeden.
2021. máj. 29. 12:33
8# Akkor miért nem kérsz a háziorvostól beutalót? Mert más opció nincsen.
2021. máj. 29. 12:48
Kapcsolódó kérdések: