Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tényleg nem gyógyítható a...

Tényleg nem gyógyítható a borderline? Egész életemben ilyen elcseszett leszek?

Figyelt kérdés

Szeretnék jobban lenni. Jobban boldogulni a kapcsolataimban a saját, és mások érdekében. Nem akarok a "problémás" barát/csaladtag stb lenni örökre. Nem akarok masoknak fajdalmat vagy terhet okozni. Nem akarom az állandó fojtogató ürességet érezni. Nem akarom az állandó öngyilkossági gondolatokat, vagy hogy nem vagyok és nem is leszek soha elég jó.

Szeretnék jobban lenni tényleg. Várólistán vagyok pszichoterápiára( remélhetőleg csak pár hét).

De az előző pszichológusom azt mondta, hogy ez nem gyógyítható, valószínűbb hogy a terápiátol sem lesz jobb, minthogy segítene ha eljarok. Az interneten bármilyen forumon olvasok rola, mindenhol azt írják, hogy az ilyen emberek sosem lesznek jobban, nem valtoznak és jobb kerülni őket :(

Tényleg semmi esélyem elérni, hogy jól legyek, és másoknak is jó legyen velem/mellettem? :(

2021. szept. 21. 18:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

szia.

nem elcseszett vagy hanem más a valóság észlelésed, más intenzitáson mozognak az érzéseid és gondolataid. ez nem fog változni, "gyógyíthatatlan".

én egészen addig, amíg alkalmazkodni akartam olyan emberekhez, akiknek soha az életben nem kell hozzám alkalmazkodnia (és soha nem fogják érezni azt a poklot, ami a fejemben nap mint nap tombol), egészen addig azt gondoltam, hogy elcseszett vagyok.. amikor elengedtem ezt a megfelelési kényszert, külső szemmel összeomlott az életem, DE saját magammal teljesen azonosultam. neked kell eldöntened, hogy

1) teret engedsz neki

vagy

2) megpróbálod fenntartani a látszatát a beilleszkedésnek.

1) minden szempontból destruktív, de őszinte és lebontja a látszatkapcsolatokat, tényleg csak az marad melletted, aki nagyon szeret, valamint segít kiteljesedni ha művészi pályára készülsz

2) képes vagy vele bizonyos ideig felépíteni dolgokat, szinte teljesen el tudod hitetni a környezeteddel, hogy mindenben egyeztek, munkahely megtartáshoz pl. kitűnő, vagy olyan szituációkban amikor saját érdekeid védi hogy egy álarcot mutass

2021. okt. 23. 20:54
 12/13 anonim ***** válasza:
hogy vagy kérdező?
2022. jan. 25. 16:57
 13/13 anonim ***** válasza:

11!

Neked sikerült az elsőben tartósan megmaradni? hogyan lehet az embernek ilyenkor keresete?

Én is ebben vagyok, de nem fenntarthatóan. ajnos a második opció sosem tartós.

2022. jún. 10. 15:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!