Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tényleg nem gyógyítható a...

Tényleg nem gyógyítható a borderline? Egész életemben ilyen elcseszett leszek?

Figyelt kérdés

Szeretnék jobban lenni. Jobban boldogulni a kapcsolataimban a saját, és mások érdekében. Nem akarok a "problémás" barát/csaladtag stb lenni örökre. Nem akarok masoknak fajdalmat vagy terhet okozni. Nem akarom az állandó fojtogató ürességet érezni. Nem akarom az állandó öngyilkossági gondolatokat, vagy hogy nem vagyok és nem is leszek soha elég jó.

Szeretnék jobban lenni tényleg. Várólistán vagyok pszichoterápiára( remélhetőleg csak pár hét).

De az előző pszichológusom azt mondta, hogy ez nem gyógyítható, valószínűbb hogy a terápiátol sem lesz jobb, minthogy segítene ha eljarok. Az interneten bármilyen forumon olvasok rola, mindenhol azt írják, hogy az ilyen emberek sosem lesznek jobban, nem valtoznak és jobb kerülni őket :(

Tényleg semmi esélyem elérni, hogy jól legyek, és másoknak is jó legyen velem/mellettem? :(

2021. szept. 21. 18:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%
Dehogynem! Nem tudom milyen súlyos ez a probléma nálad, nem is fontos! Igazából egy hosszú, esetenként méghosszabb terápiÁBAN(mindig kell a terápia), gyógyszerekkel. De ezekhez kell egy társ, akit baromi nehéz megtalálni, nem csak neked. Az a társ és nem kell az"igazi" dumával jönni, elfog fogadni nehezebb napjaidon is.
2021. szept. 21. 19:03
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
én ismertem borderlinet aki 2 év terápia után sokkal jobban volt és én is az vagyok és az évek alatt sokat fejlődtem. Sok terapeutánál voltam és sok mindent kipróbáltam és most már sokkal jobban vagyok. Mondjuk nekem nem olyan súlyos, hogy folyamatosan öngyilkossággal fenyegetőznék, de valami hasonló.
2021. szept. 21. 20:23
 3/13 anonim ***** válasza:
79%

Gyógyítható, de kevesen értenek hozzá.

Én TB-n nagyon jó doktornőhöz kerültem, 2 évig jártam hozzá, és sokat javult az állapotom. Most viszont visszacsúsztam, de ő már nem dolgozik ott. Megnéztem, a mostani TB-s dokik milyenek, hát könnyes szemekkel jöttem ki... Úgyhogy kénytelen leszek beruházni a magánrendelésre annál a dokinál, akiről tudom, hogy igen is, jó, és ért a borderhez.

2021. szept. 21. 22:00
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem gyógyítható, de kezelhető. Kitartó terápia egyértelműen javítja az életminőség, persze ez nehéz folyamat és néha vissza lehet esni valamennyire, de sokat segít.
2021. szept. 21. 22:07
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
#3: Engem meg már több mint 10 pszichológus látott, mire egyáltalán kiderült, mi az, hogy borderline. Elég mázlista vagy, ha te TB-n egyből jóhoz kerültél.
2021. szept. 22. 20:36
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
#5. Én is így érzem, de hát vége lett a mázlinak, mert most már nincs TB-s rendelése, csak magán. :( Aztán engem ma is visszautasítottak egy munkahelyről.
2021. szept. 22. 20:58
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Életre szóló kaland, de meg lehet tanulni valamelyest kontrollálni. A befekvős csoportterápiák (SOTE, Thalassa Ház, Tündérhegy) sokak szerint nagyon hasznosak.

Az viszont tévhit, hogy a borderline miatt feltétlenül szükséged lesz gyógyszerre. Időszakosan hasznos lehet, de mivel a bpd nem betegség, önmagában nem indokolja a gyógyszeres kezelést.

2021. szept. 23. 21:26
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ja, a Tündérhegyet pl. én is javaslom. A másik kettőt nem ismerem, de azok is biztos jók.
2021. szept. 23. 21:37
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem írtad, hogy mennyi idős vagy, de a korral is javul. 40 év felett enyhülnek a tünetek. De ha tudsz ne várj addig és keress terápiás lehetőséget.
2021. szept. 24. 01:51
 10/13 anonim ***** válasza:
41%
A diagnosztizálás a lusta terapeuták eszköze. Egyébiránt baromság is, mert rombolja az ember esélyeit - esetedben is látszik. Az se biztos, hogy helyesen ítélték meg.
2021. szept. 24. 11:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!