A szorongás,a megfelelési kényszer,és az önbizalomhiány miatt pánikrohamot kaptam,nem merek az utcára menni.Mit kell ilyenkor tenni?többi lent
Pszichiáter és pszichoterápia,plusz gyógyszer.
Kár,hogy már nem hamarabb mentél el,mert ezt lehet kezelni,de így az évek alatt csak súlyosbodott.
Ciao!
Hasonló cipőben jártam, mint te, de ne dd készpénznek se kérlek a tanácsaimat, nem tudom pontosan, hogy ez e a megoldás, ezt te fogod érezni.
Amiben most benne vagy, az egy hosszú folyamat szomorú eredménye.
Most leszögezem, hogy ebből van kiút, viszont ehhez kellően tudatosan kell gondolnod a problémák megoldására.
Igen tudom... Ebben a helyzetben az ágyból sincs kedve felkelni az embernek, de hidd el apránként meg lehet ezt csinálni, és ha neki állsz sokkal jobban fogod érezni magad.
Először is az evés. Ha a testképzavar miatt nem eszel, mert le akarsz fogyni, akkor ezt felejtsd el, így nem fog menni. A sok rendszeres, kevés étkezés, sok víz, 0 cukros üdítő+ egy kis mozgás a nyerő.
Ha amiatt nem eszel, mert egyszerűen nem tudod lenyomni a torkodon a falatot, ajánlom hogy legalább valamilyen kekszet szerezz be, hogy legyen benned valami. Én tuc kekszet szoktam ilyenkor, és ha elkezdek mozogni, szociálizálódni, akkor már meg tudok enni egy szendvicset. Ez nagyon fontos lenne, reggel mindenképpen jutass be valamit a szervezetedbe, mert ha nem teszed meg egész nap rosszul lehetsz emiatt. (De ott vannak pl az ivó joghurtok is vagy hogy a francba írják XD).
A testkép zavar nem tudom pontosan miben nyílvánul meg, férfi szeretnél lenni, és azért, avagy gyengének látod magad (hidd el látszódnak fog rajtad a változás, viszont idővel) ebben akkor tudnék tanácsot adni, ha kicsit többet beszélnénk róla.
A barátodról... Lehet szükséged lenne társaságra, nagyon sokat tud segíteni az emberen az, ha van kivel beszélgetnie. Ha nem is párra (bár azt is ajánlom, a szerelem, ismerkedés, megfelelő párkapcsolat fényéveket tud segíteni, és ne feledd NEM TE VAGY A HIBÁS amiért mentálisan instabil vagy, a környezeted tett ilyenné.
Ne hibáztasd magad emiatt kérlek, már megtetted elégszer.
Fókuszálj először az életviteled javítására szerintem. Vezess be rendszert, hátha működik (kipróbálni ki lehet)
Pl reggel 7-kor kelés, egy joghurt, vagy amit éppen kívánsz, esetleg egy reggeli fürdés, 30 perc a friss levegőn, ha van a családban cica, kutya velük is foglalkozz mindenképpen egy kicsit . So valamilyen rendszer lehet segíthet a napjaidon, valami akit meg kell csinálni. Az étkezés nagyon fontos.
A pánikrohamokról..
Itt a figyelem elterelés az egyetlen amit tudok mondani. Nekem ilyenkor az segít ha előhirgászom a fülhallgatómat, és keresek valakit youtubon aki beszél hozzám, és arra próbálok figyelni, amíg le nem nyugszom, de ugyan ez van a zenével is.
Ezek csak kisebb hangulat javításra alkalmasak, a negatív világképedet már tényleg szakember tudja szerintem rendbe hozni, aztán ki tudja, lehet hogy te magad is képes leszel rá
So összegezve beszélgess emberekkel, akár online, reggel mindenképpen egyél, a vizet se tagadd le, és ha tudsz menj ki a levegőre. Hagyj időt önmagadra.
A rossz ember vagyok, nem érdemlem meg ezt azt, mert ilyen vagyok még se halljam!
Nagyon értékes személy vagy, csajszi. Sose okold magad, így távolról is azt gondolom, hogy te egy nagyon értékes ember vagy. Ki fogsz ebből kerülni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!