Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mitévő legyek a megőrült...

Mitévő legyek a megőrült nővéremmel?

Figyelt kérdés

31 éves, mióta kidobták az egyetemről itthon ül, dolgozni eszébe sincs elmenni.

A szobája falára írkálja a saját vérével, hogy "Démon vagyok!" meg ilyen rúnákat vagy nem tudom milyen szimbólumokat, őrülten vigyorog rám, vagy eszelősen nevet, a bőrébe is késsel hegtetoválásokat vág.

Amikor megpróbálok beszélni vele, azzal riaszt el, hogy letolja a bugyiját és elkezd maszturbálni, vagy a feneke alá tartja a tenyerét és beleszarik.

Szüleim se tudnak mit csinálni, egyszerre sajnálják és félnek tőle.

Időnként megrohamozza a konyhát és kenyeret meg ilyesmit visz be magához és azt eszi.

Éjjel trappol fel-alá, időnként felüvölt, meg valami fura éneket hallat, közben dobol.

2021. szept. 17. 23:12
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
85%

20: Elég gyorsan hajléktalanok lesznek, mert elveszitik a lakhatásukat (vagy ha a családjuk gondozza őket nem engedik ki a 4 fal közül, esetleg úgy, hogy elkísérik őket). Aztán ha hajléktalanok lettek ott a koldus maffia és ott vannak az útak szélén a félig, vagy teljesen zavaros kéregetők.

Van még néhány magán otthon, meg pár állami ahova be lehet őket rakni ha a családnak van elég pénze, és/vagy esetleg sikerül elintézni, hogy korlátozottan cselekvőképessé nyilvánítsák őket.

De a Lipót bezárásával és azóta tudatosan is megszűnt minden más lehetőség, szakember sincs már, meg semmi. Még a zártosztályok is olyanok, hogy amint lehet kivágják onnan őket, mert ott sincs rá kapacítás, se szakorvos nincs elég, se szakápoló, se korszerű terápiás lehetőség, gyógyszer semmi. De szavazzatok csak a kedvencetekre, aki már mindent ellopott amit csak lehetett. És hígyjetek neki, hogy Gyurcsány meg Soros. Ez való nektek birkák.

2021. szept. 18. 00:12
 22/41 anonim ***** válasza:
0%

Ja, eszembe jutott még egy dolog amit láttam. Egy nő vergődött, nem bírt magával, kiabált, dobta le a texilt magáról... Ment 2-3 ápoló férfi, beparancsolták a szobájába, azonban az nem maradt ott, jött a folyosóra balhézni. A "lakók" csak járkáltak, nagy részük szedálva... Én meg figyeltem, ahogy intézkednek. Nos, az intézkedés abból állt, hogy a 3 férfi berángatta, lökdöste a nőt a szobába, majd az ajtó elé egy széket téve zárták be. Na most ez érdekes volt, mert na. Úgy gondoltam, ilyen esetben leszedálják, akármi, de semmiképp nem bezárják, ilyen módon. Ugye, ha magában kárt tesz, az gond. Úgyhogy érdekes dolgok vannak ilyen helyeken. Ebből következik, hogy oké, lehet nem úgy mennek a dolgok, ahogy ideális lenne, ahogy gondolná az ember.. De, azért na. Tehát, hogy ilyen személyeket sehonnan nem engednek ki, mert na... Ha pedig bárki úgy gondolja, hogy márpedig de, az mutasson párat, hol lelhetőek fel? Mert nehogy már, mindegyeik lakásban legyen, mindegyikre felügyeljenek a családtagok.. Főleg ilyenekre. Ezeket bent sem tudnák tartani.

Az utcán ma már az garázdaság és intézkedik a rendőrség, ha valaki elég nagyot tüsszent és es mást megbotránkoztat. Akkor egy ilyen műsor, hogy mehetne az utcán, ahova ki vannak téve szerintetek?

Na meg, hol vannak a poén facebook videók ezekről?

Tehát csak arra jutunk, hogy ilyen egyedeket nem engednek ki, nem hogy kitennék. Oké, a "hülyegyereket" a szomszédból kiengedték, de az azért, mert néha vergődik egyet, megvágja magát, messze áll egy ilyentől. Ez már abszolút valós veszélyű személy, ha valós.

De ha van ilyen hozzátartozótok, aki ilyen... Aztán ki van téve, nálatok van, mutassátok, szívesen tanúbizonyságot tennék erről is. Aztán ha így lenne, max azt írnám ide, hogy láttam, valós, rosszul tudtam. Azonban úgy fest a dolog, hogy akik ilyeneket állítanak, nem láttak sem ilyen embert, sem ilyen osztályokat.

2021. szept. 18. 00:16
 23/41 anonim ***** válasza:
25%
14, te kit nem tekintenél meg? Egyik nap még kövér emberek facebook profiljait próbáltad kunyizni...
2021. szept. 18. 00:20
 24/41 anonim ***** válasza:
84%
20 - amikor elköltözöl egy albérletbe, és valaki dörömböl a faladon, vagy mindenért feljelent, vagy kutyaszart szór az ajtód elé, az egy ilyen ember.
2021. szept. 18. 00:22
 25/41 anonim ***** válasza:
79%
Most már régen nem láttam, de kb. 1,5 éve még Bp-en a Szentkirályi-Trefort-Puskin-Múzeum utca téglalapban volt egy ilyen középkorú nő. Teljesen zavart volt állandóan, teljesen összevissza értelmetlen dolgokat kiabált. Néha random kiszaladt az autók közé (néha elvitték pont ez miatt). Az egyik "örökbecsű egy sorosa:" "Ohh a magasságos Ikarosz és Daidalosz és az ő teljes szentháromságában megtestülésében eljött közénk". Jelentsen ez bármit is. (ott béreltünk irodát és sokszor órákon át ezt ismételgette az ablakunk alatt). Aztán ha jött autó ha nem átszaladt az út túloldalára "és most nézzétek meg barátaim a kis jövevényt" és hasonló értelmetlenségeket kiabált 0-24 órában. És néha elfutott pár 100m-t aztán visszatért. Egyszer amikor majdnem elütötték és elesett a járdaszegélyben mi hívtuk hozzá a mentőt és ott mondta a mentős, hogy ismerik jól, beviszik pár nap múlve kiengedik mert nem tudnak vele mit kezdeni. Hogy mi lett vele nem tudom, legútóbb amikor ott jártam nem láttam, igaz már nem járok oda nap mint nap.
2021. szept. 18. 00:30
 26/41 anonim ***** válasza:
28%
De ha kiváncsi vagy rá nézz ott körbe.
2021. szept. 18. 00:31
 27/41 anonim ***** válasza:
28%

23! Remek megfigyelés! Tudod, engem sok dolog érdekel. Nem korlátozódnak a képességeim 1-1 dologra, főleg nem irreleváns dologra. Mint például neked, hogy azt figyeled én mikor, mit írok, jelen esetben itt.

Ne aggódj, te is sorra kerülsz, megkapod a figyelmet hamarosan, amikor a teljes mértékben rosszindulatú, kötekedő egyedeket teszem terítékre, videós formátumban... Rólad az a rész szól, amikor ilyen teljesen irreleváns, semmiféle tartalommal, önálló gondolattal rendelkező kommenteket böfögsz a nagyvilágba, ugyanakkor egy telefonba már meghaladja a képességeid, hogy bele szólj... De ez már "szpojler."

De jobban megnézve a kommented, annyira nem is irreleváns itt, mivel ugye felőlem érdeklődsz.

Viszont ezt ne egy kérdés alatt tedd, hanem privátban!

Ez nem tesz hozzá ehhez a témához, semmiféle módon. Nem lehet vele mit kezdeni itt. Tehát privátban, facebookon nagyon szívesen mesélek arról, hogy mit nem néztem még meg. Bármilyen meglepő, én nem csak 2 dolgot néztem meg eddig, a kövér személyeket és a mentális beteg embereket... Nézz körbe itt az oldalon, láthatsz tőlem hozzászólást több témában.

Amit még ide gondolok, neked, az csak annyi, hogy hogy jön ez ide? Miért itt érdeklődsz egy másik tag, kommentelő felől? Nem mersz ráírni? Nem gondolod, hogy nem illő, más kérdése alatt, teljesen irreleváns dolgokkal foglalkozni? Legalább egy apró történet, vagy bármi gondolat lenne benne, ami ide tartozik, esetlegesen segíthet a kérdezőnek, vagy bárkinek. Mint látod ez a komment, mely bár nem teljesen ide tartozó már, de rajtad próbál segíteni, hogy észrevedd azt, hogy nem feltétlen jó és hasznos dolog ez, amit folytatsz.

Tulajdonképp a kötekedő jellegű kérdésed, írom miért is gáz, összegzem.

1: Semmi relevánsat, témához kapcsolódót nem sikerült írnod. Akik "vitáznak" velem látod, ők legalább a témához hozzászólnak érdemben, amit tudnak. Tehát valamiféle értéke mégis van a hozzászólásuknak.

2: Ha felkeltettem érdeklődésed, ne félj, írj bátran egy üzenetet! Kérdezz bátran. :) De semmiképp ne más kérdése alatt illetlenkedj... Szívesen mesélek arról, hogy mit nem néztem még meg, de ez a kérdezőt, a jelenlegi téma felől érdeklődőket aligha érdekli. Ami ide releváns volt részemről, mindent leírtam. Itt nem fogok elkezdeni élettörténetet mesélni...

Ez olyan, amit te csinálsz, meg olyan lenne, ha én így tennék, mintha szemben állnánk egymással 3-4-en, beszélgetnénk a pszichiátriai témáról, én, még valaki, meg az, aki a kérdést kitette, tehát érintett, gondba van, te meg odaböfögnéd, hogy amúgy te az egyik személy rajongója vagy, figyeled, sok kérdésed lenne, de nem mered négyszemközt feltenni... Ezt nem illik... További kérdéseid privátba tedd fel, ne itt.

2021. szept. 18. 00:40
 28/41 anonim ***** válasza:
43%
25! Érdekes történet. Nos oké, lehetséges, hogy az van, hogy ennyire sajnálatos hely, ahol élünk. Bár továbbra sem látom, hogy ilyenek lennének. Meg mint írtam, az, hogy kiabál valaki, imákat szór... Kissé más, mint vérrel meg szarral dobálózni. Utóbbi ugyanis önmagában veszélyes, fertőző, meg bármire képes lehet. Míg aki imákat szór, nem valószínű, hogy megkésel, megfertőz valamivel stb. Persze, kellemetlenséget okozhat a közlekedésben, de ez nem az a szint, ami indokolná a valós kényszerintézkedést, kezelést. Ilyesmi van minden városban, láttam én is. Évekig volt egy nő, aki mindenkinek köszönt. "Jónapot kívánok!" hangosan, érthetően. De tényleg mindenkinek. A nép meg csak nézett, hogy ez hülye. Lehet ő volt az egyetlen legnormálisabb, na mindegy... :D Ennyit csinált, azt beszélték róla, hogy bolond... Persze, miért is tartották volna bárhol, hiszen csak köszönt. Vagy ott van a "20-as" fickó. Talán még fent vannak a videók róla youtube-on, "adj egy húszast!" Ezt mondta mindig, mindenkinek, akkor is ha nem, 10 másodpercenként. Ettől még ő sem az, akit bent kéne tartani nyilván. De ilyen vérrel és szarral dobálózó démonokat, azé na... :D
2021. szept. 18. 00:47
 29/41 anonim ***** válasza:
0%

"12 létezik ilyen, kihívod a mentőt és ha egyáltalán elviszik, utána hazajön pár nap múlva"

Ja, egy kijózanodott alkoholistánál. Nem egy súlyos pszichotikus tüneteket mutató ön-és közveszélyes betegnél. A kérdező nyilvánvalóan hazudozik-és lepontozgat mindenkit aki nem hajlandó az ostoba mesikéjét bevenni.

2021. szept. 18. 07:28
 30/41 anonim ***** válasza:
23%

29

Szerinted hol tartják fogva a ".. súlyos pszichotikus tüneteket mutató ön-és közveszélyes beteg" kategóriát szerinted?

Nevezd meg azt a közintézményt ami addig erőszakkal bent tarthatja, ameddig az állapota nem stabilizálódik. Mond meg, hogy melyik ez az intéznmény.

(súgok: nincs ilyen jelenleg Magyarországon)

2021. szept. 18. 09:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!