Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mitévő legyek a megőrült...

Mitévő legyek a megőrült nővéremmel?

Figyelt kérdés

31 éves, mióta kidobták az egyetemről itthon ül, dolgozni eszébe sincs elmenni.

A szobája falára írkálja a saját vérével, hogy "Démon vagyok!" meg ilyen rúnákat vagy nem tudom milyen szimbólumokat, őrülten vigyorog rám, vagy eszelősen nevet, a bőrébe is késsel hegtetoválásokat vág.

Amikor megpróbálok beszélni vele, azzal riaszt el, hogy letolja a bugyiját és elkezd maszturbálni, vagy a feneke alá tartja a tenyerét és beleszarik.

Szüleim se tudnak mit csinálni, egyszerre sajnálják és félnek tőle.

Időnként megrohamozza a konyhát és kenyeret meg ilyesmit visz be magához és azt eszi.

Éjjel trappol fel-alá, időnként felüvölt, meg valami fura éneket hallat, közben dobol.

2021. szept. 17. 23:12
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
36%

Mielőtt többen elhiszik, hogy elég egy dohányzási szünetet kérni és kint is az ember ezen helyekről...

Van dohányzó hely, általában több emelet magasban, vagy pincében vannak ezen osztályok és van kialakított "terasz, erkély" rész, ahol a levegő bár áramlik, acél rács, rudak vannak. Ezen felül folyamatos felügyelet, jó rálátásúak ezen dohányzóhelyek. Igen, érdekes, hogy bár kórházi, klinikai területen tilos a dohányzás, ez kivétel. Ahogy a rabosítottak esetén is, ők rágyújthatnak szinte bárhol a rendőrségi épületben is... Azonban, ha valós ez, én mondom megnézném szívesen. :D Akkor valóban nem valószínű, hogy a mai "zárt osztályok" dolgozói tudják ezt kezelni. Ma már ezen osztályokon, az olyan kislányok, fiúk vannak leginkább, akik "megvágdosták" magukat, de abszolút "normálisak" tehát elég rájuk szólni, hogy nem mehetnek ki, nem mennek. Na most egy ilyennel, a mai dolgozók nemigen tudnának napi szinten "megküzdeni," a jogi dolgokat is figyelembevéve. Érdekes kérdés ez.

2021. szept. 17. 23:43
 12/41 anonim ***** válasza:
80%
Nem hiszem, hogy ilyen létezik. És nem félni kell, hanem ha éppen ilyenje van, vagdossa magát stb. mentőt kell hozzá hívni.
2021. szept. 17. 23:44
 13/41 anonim ***** válasza:
60%

11 ezt a baromságot még is honnan veszed? Ha létezik is ilyen, ez nem sztenderd, és ez ugyan úgy csak egy pszicho osztály egy kórházban, mint bárhol máshol. Pár nap és kidobnak.

Létezik ugyan az IMEI (Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet), de ez börtön. Ide nagyon nehéz bekerülni, és aki itt van, az már megölt, leszúrt, agyonvert valakit. Ez nem megoldás az átlag bolondok begyűjtésére..

2021. szept. 17. 23:48
 14/41 anonim ***** válasza:
25%

Jó az is, ha a mentőszolgálatot kéri az ember, azonban nyilvánvaló, ilyen esetben a rendőrséggel érkezik. A mentős nem rendőr, nincs eszköze, képzése, hogy megvédje magát... tehát valójában tök mindegy ezen része a dolognak, a 112-es diszpécser az információk alapján küldi mindkét szervet, a mentősök meg biztosan nem fognak addig kiszállni a kocsiból, amíg a rendőrök nincsenek ott.

Ha ilyen van, valóban és osztályon is így viselkedne valaki, ne mondja már azt bárki, hogy kiengedik... Amint kikerülne, biztos valami hasonló elképesztő dolgot alkotna, ami hatására máris érkezne, küldenék újra a rendőrt, mentőt.. Tehát, vagy valótlan, vagy csak családon belül játssza ezt, vagy szomorúbb a valóság, mint eddig gondoltam...

Azért mondom, én szívesen megtekinteném ezen illetőt. Üzenetben írj, hadd nézzem már meg :D Ha valós, és én is látok ilyet, átvállalom, intézem én. :D

15/41 anonim ***** válasza:
79%

12 létezik ilyen, kihívod a mentőt és ha egyáltalán elviszik, utána hazajön pár nap múlva

Most kapcsolok, hogy az átlagember tényleg nincs is tisztában azzal, hogy ma, 2021-ben, Magyarországon nem megoldott dolog a bolondok kezelése.

16/41 anonim ***** válasza:
84%

"Ha ilyen van, valóban és osztályon is így viselkedne valaki, ne mondja már azt bárki, hogy kiengedik... Amint kikerülne, biztos valami hasonló elképesztő dolgot alkotna, ami hatására máris érkezne, küldenék újra a rendőrt, mentőt.. Tehát, vagy valótlan, vagy csak családon belül játssza ezt, vagy szomorúbb a valóság, mint eddig gondoltam..."

Pontosan ez történik. Kiengedik. Nincs jogalap arra, hogy bent tartsák akár hónapokig, de ha visszafordíthatatlanul megbolondult, akkor ő már soha nem kerülhetne vissza a társadalomba. Ilyen rendszer NEM létezik. Ahogy mondod: kidobják, és kezdődik minden előről, mert nincs intézet aki velük foglalkozik.

2021. szept. 17. 23:51
 17/41 anonim ***** válasza:
0%
13! A 11 onnan veszi, hogy intézett már ilyen eseteket, benézett, megnézte mi van valójában... Oké, látott olyat is, hogy vezetőszáron, rendőri kíséret mellett egy faszi ugatott, szó szerint... Ez volt a "leghülyébb" akit láttam. Meg volt egy, akinek bármit mondott bárki, megtette. Azt mondták neki poénból, vágja pofán a másikat, ment, pofán vágta. De még ő is kommunikált, szolidan viselkedett alapvetően. Nem izomból ütött, csak úgy, szolidan. Ebben a szomorú az volt, hogy a felügyelő személyzet is nevette csak, nem tettek semmit. Azt nem tudom, ha komolyabb dolgot kérnek egy ilyen betegtől és megkísérli, az is vicces lenne e...
2021. szept. 17. 23:52
 18/41 anonim ***** válasza:
28%

Még egy kérdésem van. Akik belekötnek az én kijelentéseimbe... Melyik osztályokon voltak körülnézni?

( Jómagam a Debreceni klinikát - alagsori zárt osztályt, és a Debreceni Kenézy, 2-ik és 3-ik emeleti zárt osztályát láttam. ) Erősen valószínű, hogy soha, semelyiket, sehol. "A TV-be meg megmonta a hír, meg a postás kutyája is ott vót.."

2021. szept. 17. 23:56
 19/41 anonim ***** válasza:
84%
18 - tehát egy kórház pszichiátriai osztályát láttad, ami vélhetőleg kicsit "vaskosabban" volt összerakva mint egy másik. Ettől függetlenül jogilag ez ugyan olyan zártosztály mint a többi, és ugyan úgy kidobnak pár nap után. A legtöbb kórházban nincs megoldva a speciális "elkülönítés" a zárt osztályok részére, ez ott vélhetőleg meg van oldva, de hangsúlyozom: nem börtön, nem lipótmező, hanem egy kórházi részleg, ahonnan kidobnak pár nap múlva.
2021. szept. 18. 00:01
 20/41 anonim ***** válasza:
0%
19! Hogy őszinte legyek, 1-1 órát ha láttam belőlük. Tehát nem voltam ott hetekig. Azonban, teljesen józan állapotú személyek, teljesen normálisan kommunikálva elmondták és háborogtak, hogy már 2-3 hete itt vannak, azt mondták mehetnek, de mégse... Viszont ha valóban kidobálják a valóban beteg és akár beszélyes egyéneket, akkor hol vannak? Én nemigen látom őket. Vagy aki "hülye," ilyen dolgokat csinál, az kizárólag otthon, 4 fal között? Nem látni ugyanis ilyen kirívó eseteket. Márpedig ha sem bent, sem kint, akkor hol vannak ezek? Biztos nem 2 ilyen beteg ember van.
2021. szept. 18. 00:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!