Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mitől függ, hogy valakit...

Mitől függ, hogy valakit hipochondernek tartanak-e? Hogy nem hiszik el a tüneteit, akár a pozitív leleteit sem?

Figyelt kérdés
Mi váltja ki, ha valakiről nem hiszik el, hogy alapbetegsége van, nincs jól?
2021. szept. 14. 19:34
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Testi betegségek, csak a jelenség miatt ez a kategória.

Apum előtt nem lehet mesélni kb a leleteimről sem, de arról se például a párjának, akit amúgy érdekelne, ha rutin vérvételen voltam, mert apum elkezdhet őrjöngeni.

Ha pozitív valamilyen leletem, szerinte az orvos spilázza túl.

Ha tünetem van, szerinte bebeszélem magamnak. Pedig van totál kézzel fogható tünetem is... Szinte folyamatosan.

Sőt, volt, hogy náthára is mondta, hogy bebeszélem magamnak (gyakran vagyok náthás és szerinte bebeszélem magamnak).

Amúgy engem mások is neveznek hipochondernek és arra hicatkoznak, hogy nem látszik rajtam. Persze, amíg nem végstádiumú rák, amit éppen kemóval kezelnek, addig a legtöbb betegség nem látszik az emberen.

2021. szept. 14. 22:13
 12/15 anonim ***** válasza:
Ja, ha testi betegségről van szó, akkor teljesen más a helyzet.
2021. szept. 14. 22:15
 13/15 A kérdező kommentje:
Miért teljesen más? Illetve: akkor mi a helyzet?
2021. szept. 14. 22:30
 14/15 anonim ***** válasza:

Azért más, amit írtam a legelején: a pszichés (mentális) betegség nem látszik, stb.

Ha tényleg beteg vagy (és nem csak képzeled), akkor nyilván kezelnek és remélhetőleg javul az állapotod. Miért fontos, hogy a családtagjaid mit gondolnak erről?

2021. szept. 14. 22:33
 15/15 A kérdező kommentje:

Azért csak fontos, mit gondolnak erről...

Ráadásul nehezen dolgozom fel a krónikus betegségeimet, félek az állandó gyógyszerszedéstől, félek a szteroidtól, pedig kellene az is...

2021. szept. 15. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!