Holnap kezdem meg egyetemen a második évem, de most mégsem érzem magam teljesen késznek rá mentálisan. Tudnátok segíteni?
Mindig is csendesebb, visszahúzódóbb, szorongóbb voltam (de nem nagyon durván, csak épp annyira, hogy eltérjek a többségtől), de idén sajnos ezek felerősödtek. A sportomon túl nem igazán jártam el itthonról szorgalmi időszakban, az online oktatás is leszívott, valamint nagy mennyiségű negatív dolog történt velem, amik sajnos megviseltek.
Úgy érzem pánikroham készülődik, valahányszor a holnapra gondolok. Emiatt pedig valami rettenet mód szégyellem magam. Egész eddig vártam a sulit, azt meg főleg, hogy végre jelenléti legyen, és most, hogy mindkettő teljesül, meg ilyen állapotban vagyok..
Nagyon sokat vacilláltam, hogy végül kiírjam-e ezt a kérdést, mert hullámzóan jön rám ez a pánik a holnappal kapcsolatban. Egyszer totálisan rágörcsölök bármelyik pontjára, majd nem sokkal később meg teljesen izgatottan várom, és már bent ülnék az órán..
Ez mennyire normális? 🥺 Tudnátok esetleg segíteni, ötleteket adni, hogy ez a pánik megszűnjön, vagy legalább csillapodjon egy kicsit?
A segítő válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
21/L
Az első év a legnehezebb...a második a leglazább 😉
Már tavaly bizonyítottál...ne bonyolítsd túl 🙂
Elkerülni semmiképp sem szeretném, és kibúvók keresése sem volt a célom, szeretem a szakom és nem szeretném feladni.
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat! Mentek a zöldek! #2, köszönöm a bíztatást! 😊
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!